Оборудването, което подпомага дигитализацията и дистанционната работа


Оборудването, което подпомага дигитализацията и дистанционната работа
Снимка: Fujitsu

2676

Последните месеци ни поставиха пред изпитание както в икономически, така и в личен план. Много от нас трябваше да си останат вкъщи и да работят от там. Училищата, детските градини и по-голямата част от магазините и ресторантите трябваше да затворят. Родителите се превърнаха в учители и възпитатели.

Но драматичните събития донесоха и положителни промени. Солидарността и сплотеността помежду ни се засилиха, а нашата планета успя да си поеме дълбоко въздух и да "отпочине" за известно време. Научихме се да ценим здравето си повече и сега имаме чудесна възможност да подобрим работата на здравните работници и останалите професии със значително обществено въздействие.

Освен всичко това, отделният човек, училищата и много компании съзряха и започнаха да оценяват възможностите за използването на дигитализацията.

Дигитална трансформация и новото работно място

В момента текат много дискусии дали "нормалното" някога ще бъде отново нормално. Вземете за пример къде и как работим. От години виртуалните срещи и споделените документи са предпоставка за повишаване продуктивността на работата, но в много случаи тези възможности не бяха използвани. До последните няколко месеца, когато ситуацията се промени.

Може би си мислите, че блокирането на света ще забави темпото на дигиталната трансформация, а мнозина се питат дали сега е точното време за промяна. Всъщност в момента се случва точно обратното. В условията на пандемия зависимостта на обществото от технологиите показа истинското си лице. Общественият глад за информация доведе до повишено търсене на онлайн съдържание и приложения. Броят на работещите от вкъщи нарасна експоненциално. Критични за бизнеса и конкурентоспособността се оказаха възможностите за онлайн работа (видеоконференции и стрийминг на съдържание). Необходимостта го изисква.

Уверете се, че вашата инфраструктура ще отговори на новите изисквания

В тези тежки времена трябва да поставим човека в центъра и да се изправим уверено пред трудностите от променящите се изисквания на света. Бизнесът трябва да продължи да гарантира сигурността на служителите си, като им предостави условията за ефективна работа от вкъщи.

Но успешната трансформация на работната сила е само едната страна на монетата. От друга страна, все още трябва да се справим с огромните количества данни, които дигиталната трансформация носи със себе си. Това коренно променя формата на бизнеса днес, като засяга компании от всяка индустрия и потребителите по целия свят.

Данните са в основата на дигиталната трансформация и са движещата сила на процеса по дигитализация. Днес компаниите използват данни, за да подобрят потребителското преживяване, отварят нови бизнес ниши и увеличават производителността, за да спечелят конкурентно предимство. Фокусът на дигитализацията е върху всичко, което покрива нашите бизнес процеси и личен живот.

Има многобройни източници, които твърдят, че 90% от световните данни са генерирани в последните няколко години. Анализаторите предвиждат, че данните ще продължат да нарастват експоненциално до 2025 г. Но трябва да извървим дълъг път, за да се възползваме от силата на тези данни.

Предполага се, че само един процент от тях се обработва и използва ефективно. Представете си какво би станало, ако можехме да увеличим този резултат. За тази важна стъпка ви е необходима ИТ инфраструктура, която ще ви послужи при трансформацията към компания, която максимално се възползва и ръководи от данните (business data driven company).

Иновации за света, воден от данните

Често фокусът на дигиталната трансформация е насочен към нуждите на крайния потребител – гъвкавост, преживяване и т.н., като това е от съществено значение при превръщането ѝ в реалност.

Предоставянето на тези възможности на вашите клиенти зависи от това какво се крие зад кулисите. Подходящата инфраструктура за максималното оползотворяване на събраните данни е ключова за успеха.

Изискванията за инфраструктурата на компаниите са различни и няма универсално решение за всеки. Японският технологичен гигант Fujitsu е фокусиран върху разработването на системите FUJITSU Server PRIMERGY в помощ на своите клиенти при преместването, съхранението и обработването на огромни количества от данни.

Амбицията на компанията за гамата PRIMERGY сървъри е да предостави стабилна основа за днешната хибридна ИТ реалност с мощни и гъвкави решения за бизнеси от всякакъв мащаб във всички отрасли и за всякакъв вид натоварване.

Последният от тези сървъри е PRIMERGY RX4770 M6. Той е четирипроцесорна х86 система, предоставяща изключителни нива за разширяване в 3U шаси и предлага цял набор от функции за ускоряване на бизнес процесите и подсигуряване на критичните за бизнеса натоварвания от бази данни и HPC до анализ на данни, AI и GPU-базирано ускорено достъпване на бази с данни.

Захранван от новите 3-та генерация Intel® Xeon® скалируеми процесори и Intel® Optane™ постоянна памет, сървърът предоставя изключителни резултати за взискателни приложения.

Използването на постоянна памет ускорява ИТ трансформацията, предоставяйки по-бързи от всякога аналитични възможности в подкрепа на изискванията на ориентирания към данните съвременен свят. Новото поколение енергонезависима памет ще поддържа по-бързите DDR4 модули с 3.200 MT/s и позволява данните да се съхраняват, местят и обработват с безпрецедентни скорости с подобрени разходи (TCO).

Вашата инфраструктура, захранваща дигиталната ви трансформация

Използването на данните днес променя начина ни на живот и работа. Бизнесът в различните индустрии по света използва данните, за да се трансформира, да стане по-гъвкав, да подобри потребителското преживяване и да представи нови бизнес модели.

Значителни части от днешната икономика разчитат на данните и тази зависимост само ще се увеличава в бъдеще, ако компаниите събират, каталогизират и използват данни на всяка стъпка от тяхната верига за доставки. Освен това през последните месеци възможността за дистанционна работа става все по-важна от всякога.

Ако търсите правилното решение, което да поддържа вашите бизнес критични процеси, да се възползва максимално от вашите данни и да осигури ефективна работа на вашите служители от вкъщи, както когато са били в офиса, тогава PRIMERGY RX4770 M6 е правилният избор за вас.

Повече информация за новите PRIMERGY RX4770 M6 сървъри ще откриете ТУК.

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички