Глобиха с над 100 млн. евро Google в Италия


Глобиха с над 100 млн. евро Google в Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

1866

Италианският гарант за конкуренцията и пазара (AGCM) наложи глоба от над 100 милиона евро (102 084 433) на компаниите Alphabet Inc., Google LLC и Google Италия за нарушение на член 102 от Договора за Функционирането на Европейския съюз. Въпросът засяга доминираща позиция на Google при ползване на мобилни приложения от шофьорите, предаде БНР. Google удари рекордна печалба в пандемията

Според италианския антимонополен орган, Google не е позволил на италианската компания по електроразпределението ENEL да ползва мобилно приложение за включване в системата Android за автомобили, необходима на шофьорите да намерят къде има колонки за зареждане на електрически автомобили и да си запазят час. 

Заради отказа на интернет гиганта да постави в своя цифров магазин Google Play приложение за намиране на зарядни станции за електрически превозни средства, предимство има приложението Google Maps, което несправедливо ограничава възможностите на потребителите да използват приложението Enel X Italia, когато управляват електрическо превозно средство и трябва да презареждат.

От Google отговориха, че не са съгласни, ще прегледат документацията и ще преценят следващите си стъпки. Турция глоби Google с 36.6 млн. долара за нарушаване на конкуренцията

Освен това италианските власти поискаха от TikTok да ограничи достъпа на деца до платформата. По-конкретне италианският регулатор иска TikTok да анулира акаунти на потребители под 13 години и да бъде сведен до минимум рискът деца под тази възраст да ползват платформата.

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички