Google представи нов начин за търсене


Google представи нов начин за търсене
Снимка: Getty Images

1523

Google представи два нови AI инструмента, които ще направят онлайн търсенето „радикално по-полезно“, предава CNN.

Мобилните потребители, които имат достъп до Google на някои телефони с Android, скоро ще могат да ограждат или подчертават елементи, които се появяват на екраните на смартфоните си, за да попълнят повече информация и да задават сложни или нюансирани въпроси относно изображение или текст.

Потребителите, които имат достъп до търсачката през устройства с Android, скоро ще могат да ограждат или подчертават елементи, появяващи се на екраните на смартфоните им, за да получат повече информация и да задават сложни или нюансирани въпроси относно конкретно изображение или текст.

Компанията посочва, че тества инструментите, за да види как генеративният AI – технологията, залегнала в основата на чатботове, като ChatGPT, може да направи търсенето по-персонализирано и интуитивно.

Снимка: iStock

Функциите бяха представени за първи път по време на събитието Unpacked на Samsung по-рано тази седмица и ще бъдат налични в гамата смартфони Galaxy S24. До тях достъп ще имат и потребителите на няколко други смартфони с Android от висок клас, включително Pixel 8 и Pixel 8 Pro от 3 януари.

Първата функция, наречена Circle to Search, позволява на потребителите на Android да ограждат, докосват, маркират или драскат върху снимки, видеоклипове или текст, за да научат повече за това, което виждат.

Потребителите вече ще могат да насочат мобилната си камера (или да качат снимка или екранна снимка) и да зададат въпрос чрез приложението Google. Търсачката дава пример с реална ситуация – попадате на непозната за вас настолна игра на дворна разпродажба и питате инструмента как се играе.

През годините Google направи доста промени в търсенето, като активира гласово търсене или инструмента Lens, който използва технология за разпознаване на изображения чрез камерите на смартфона.

AI услугата на Google подчертава по-голям тласък в технологичната индустрия, тъй като големи технологични компании, включително Microsoft, Amazon, Meta и други, също се надпреварват да внедряват подобни технологии.

Източник: CNN

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Google пуска нова функция за онлайн пазаруване в търсачката си

Google съкращава стотици служители, за да намали разходите

Шефът на Google лично предупреди служителите за предстоящи съкращения

Google започва да изтрива неактивни акаунти тази седмица

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички