Microsoft и Activision Blizzard с ново предложение за разрешение от Лондон за сливането си


Microsoft и Activision Blizzard с ново предложение за разрешение от Лондон за сливането си
Снимка: Getty Images

2279

Activision Blizzard, компанията разработчик на видеоиграта Call of Duty, ще продаде неевропейските си стрийминг права на френската Ubisoft Entertainment, за да получи одобрението на британските регулатори за придобиването й от Microsoft за 69 млрд. долара, което би трябвало да стане най-голямата сделка в сектора на видеоигрите, предаде Reuters.

Британската Служба за конкуренцията и пазарите (Competition and Markets Authority - CMA) е единственият регулатор, който блокира сделката.

Microsoft днес изрази увереност, че новото предложение е „значително различна трансакция“ и надежда, че процесът на преглед от британския регулатор ще бъде завършен преди 18 октомври.

В изявление CMA посочи, че преразгледаната трансакция ще позволи на Ubisoft да осигури търговски ползи от тези права и за други доставчици на облачни гейминг услуги (включително на Microsoft). Акциите на Ubisoft, които се котират на фондовата борса в Париж, поскъпнаха с 6,5% тази сутрин и стигнаха до позиция на най-печеливши в общоевропейския индекс STOXX 600.

Британският регулатор през юли предприе рядката стъпка да поднови проучването си на сделката, след като Microsoft заяви, че ангажиментите, договорени от ЕС, и ново споразумение със Sony са съществено изменение. Днес службата посочи, че не приема основанията на Microsoft, принудило американския гигант да предложи нова сделка, за да успокои притесненията за конкуренцията на зараждащия се пазар на облачен стрийминг.

Съгласно предвидените условия Microsoft няма да може да разпространява игрите на Activision Blizzard изключително чрез собствената си услуга за облачен стрийминг – Xbox Cloud Gaming, или да упражнява изключителен контрол върху лицензионните условия на игрите на Activision Blizzard за конкурентни услуги. Новото споразумение обхваща стрийминг правата извън Европейската икономическа зона, отразяващо факта, че Брюксел вече одобри сделката.

Ubisoft ще получи и неизключителен лиценз за правата над игрите на Activision Blizzard в Европа.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Отложиха крайния срок за придобиването на Activision Blizzard от Microsoft

Регулатор в САЩ обжалва придобиването на Activision Blizzard от Microsoft

Най-голямата сделка в историята на бизнеса с видеоигри получи зелена светлина от съда в САЩ

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички