Шефът на TikTok ще защитава приложението пред Конгреса на САЩ


 Шефът на TikTok ще защитава приложението пред Конгреса на САЩ
Снимка: Getty Images

2308

Главният изпълнителен директор на мобилното приложение TikTok на китайската компания майка ByteDance - Шoу Зи Чу е готов да свидетелства пред Конгреса на Съединените щати, за да се противопостави на предложената забрана на приложението в страната, съобщава Ройтерс.

Още: САЩ заплашва TikTok със забрана, ако не се отдели от китайската компания майка ByteDance

Очаква се той да заяви пред американските законодатели, че китайското приложение за кратки видеоклипове с повече от 150 милиона американски потребители никога не е споделяло и никога няма да споделя потребителски данни от САЩ с китайското правителство.

Главният изпълнителен директор се опита да разсее опасенията относно връзките на TikTok с китайското правителство, заявявайки, че компанията ByteDance "не е агент на Китай или на друга държава".

"TikTok никога не е споделял или получавал искане за споделяне на американски потребителски данни с китайското правителство, нито пък TikTok би уважил такова искане, ако някога е било отправено такова", ще посочи Шоу Зи Чу, според писмени показания, публикувани от Комисията по енергетика и търговия на Камарата на представителите на САЩ.

В подготвените си бележки той подчертава потенциалното отрицателно икономическо въздействие на подобна забрана, заявявайки, че тя ще навреди на американския бизнес и ще навреди на икономиката на САЩ.

"Ние не вярваме, че забрана, която вреди на американския малък бизнес, вреди на икономиката на страната, заглушава гласовете на над 150 милиона американци и намалява конкуренцията на все по-концентрирания пазар, е решението за справяне с един проблем“, заключава Шoу Зи Чу.

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички