SpaceX създава дъщерна компания в Индия


SpaceX създава дъщерна компания в Индия
Снимка: Getty Images

2772

Подразделението Starlink на SpaceX на Илон Мъск е създало дъщерно дружество в Индия, което планира да започне да предоставя сателитни широколентови услуги в страната от декември 2022 г., при условие че получи одобрение от индийското правителство. Това съобщи вестник The Hindu. САЩ наложи мита за 2 млрд. долара на 6 страни заради дигиталния данък

"Щастлив съм да обявя, че SpaceX вече има 100-процентов филиал в Индия. Той е регистриран на 1 ноември 2021 г. Компанията се нарича Starlink Satellite Communications Private Limited (SSCPL). Сега можем да започнем да кандидатстваме за лицензи, да откриваме банкови сметки и т.н.", цитира вестникът регионалния директор на Starlink за Индия Санджай Бхаргава.

Според него Starlink е получил над 5000 предварителни поръчки от Индия. Компанията събира депозит в размер на 99 USD или 7350 рупии на клиент и твърди, че по време на фазата на бета тестване ще осигури скорости на предаване на данни в диапазона от 50 до 150 мегабита в секунда, предаде БГНЕС.

През октомври американските компании Starlink и Amazon предложиха да помогнат на Индия със сателитна широколентова връзка. Те проведоха отделни разговори с Министерството на комуникациите и Министерството на космическите изследвания на Индия, за да обсъдят предложенията си за предоставяне на услуги за сателитен интернет и начините за получаване на индийски лицензи за това. Както отбелязват местните медии, Starlink и Amazon са се включили в надпреварата за създаване на сателитна широколентова връзка в Индия. Те ще трябва да се конкурират с британската компания OneWeb и нейния индийски партньор Bharti Group, ръководена от милиардера Сунил Митал.

Amazon възнамерява да инвестира в изграждането на сателитни интернет услуги в Индия чрез своя проект Kuiper. Успешното му прилагане ще позволи на ръководителя на компанията Джеф Безос да придобие контрол върху голяма част от онлайн търговията в Индия. Amazon инвестира 5 млрд. долара в нов облачен регион

Индийското правителство планира да ускори създаването на широколентов достъп в страната, като използва сателити в ниска околоземна орбита, за да подобри комуникацията с отдалечените части на страната.

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички