Апартаментите на властта - съмнителни сделки или предизборна заигравка?

Апартаментите на властта - съмнителни сделки или предизборна заигравка?
Източник: Luxximo.bg

В последните няколко дни се оказа, че няколко от ключовите кадри на ГЕРБ - Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, както и зам-министъра на спорта Ваня Колева, са придобили луксозни имоти на учудващо изгодни цени.

Всички те са сключили сделките си с фирмата "Артекс".

Цветан Цветанов например е придобил луксозен апартамент на цял етаж в район "Изток", с гараж и ВИП асансьор. Платил по около 627 евро на квадратен метър, при положение, че цените в районна често надминават 2000 евро за квадратен метър.

Цецка Цачева пък е платила 670 евро на кв. м за своя имот, а само месец преди нейната сделка, абсолютно идентичен апартамент в кооперацията (с малко по-голям гараж) е продаден с 65 000 лв. по-скъпо.

Фирмата на Вежди Рашидов -"Рашидов Пропъртис" ООД, е купила апартамент и два гаража с обща площ 155 квадратни метра за цена от 90 хиляди евро или 580 евро на квадратен метър.

Ваня Колева е купила апартамент от над 230 квадратни метра и гараж за общо 665 хиляди лева.

Всички те твърдят, че имотите им са придобити напълно законно. Според Цветан Цветанов скандалът се създава заради предстоящите избори.

Какво е Вашето мнение по горещата тема - има ли нарушения при имотните сделки на властта? Или данните се използват с предизборни цели? Споделете с нас в коментарите.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.