4 причини да не пръскате много пари за сватбата си


4 причини да не пръскате много пари за сватбата си
Снимка: iStock/Guliver

3495

Знаете ли, че най-много предложения за брак се правят в периода около Коледа? Радостта от предложението обаче леко избледнява, когато започне стресиращата и доста скъпа организация на самото празненство.

Много дами си мечтаят за пищна сватба, но когато поводът наистина се окаже в близкото бъдеще, е добре двамата партньори да седнат и да поговорят сериозно дали е разумно да се дават толкова много пари за един-единствен ден. Даваме ви четири причини, поради които би било по-подходящо да заложите на скромно сватбено тържество.

1. Идеята за традиционна сватба не ви се струва толкова привлекателна.

Не правете такава само защото се чувствате задължени или искате да зарадвате родителите. Няма смисъл да хвърлите огромни суми, за да впечатлявате някого. Ако част от разходите се поемат от роднини, е малко по-различно, защото и те ще имат думата. Но ако вие ги плащате сами, то планирайте всичко както ви харесва на вас, а както е наложено.

2. Дългият списък с гости ви стресира.

Сигурни сте, че ако поканите далечните роднини от другия край на страната, ще се стигне до скандали и напрежение. Ами просто не ги канете тогава. Сведете списъка с гости до минимума и поканете хора, които наистина искате до себе си в този ден. Пресметнете колко ще ви струва всеки отделен човек като храна и евентуално нощувка и определете точно колко хора можете да си позволите.

3. Просто нямате пари.

Голяма част от младите хора не успяват да спестяват и просто нямат толкова пари, които да вложат в сватбата. Ако родителите са готови да помогнат - добре. Но и иначе не е болка за умиране. Не бива да изпадате в дългове или пък да се карате за пари с половинката заради сватбата. Все пак се предполага, че това е щастлив ден, а не изпълнен с напрежение. Малката сватба може да е прекрасна, ако се организира с любов и ентусуазъм.

4. Имате пари, но предпочитате да ги използвате за нещо друго.

Голяма сватба ще ви струва хиляди левове. Помислете дали да не спестите сумата, за да си помогнете за собствено жилище или пък кола. А може и да ги дадете за отдавна мечтаното пътуване. Въпросът е кое ще ви направи по-щастливи.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички