5 съвета за успешни онлайн предприемачи


5 съвета за успешни онлайн предприемачи
Снимка: Thinkstock

8261

Всеки млад предприемач мечтае да завладее интернет пространството. Мрежата е изкушаващо търговско пространство, което предлага достъп до световните пазари, клиенти от всички точки на света, минимални разходи и висока възвръщаемост на инвестицията. И все пак от вас зависи дали ще съумеете да използвате пълния потенциал на виртуалното пространство. Ако искате да сте наистина успешен онлайн предприемач, вижте съветите на Lifehack.

1. Изберете една конкретна ниша. За да сте максимално конкурентни и потребителите да предпочитат вашия продукт пред този на всички други, трябва да се фокусирате върху конкретна ниша и да направите продукта си уникален. Не разпилявайте вниманието си в различни посоки. Лоялността на клиентите се печели с малките неща, които ги карат да се чувстват специални. Уникалността на предлаганите от вас стоки (услуги) зависи от степента ви на отдаденост, така че вложете цялата си страст и хората със сигурност ще го оценят.

2. Управлявайте времето си ефективно. Времето е един от най-критичните фактори при онлайн предприемачеството. Много хора си мислят, че да могат да работят когато и откъдето си поискат, е нещо хубаво, но всъщност това изисква понякога изисква лишения и компромиси с времето за семейството, децата, приятелите. Вие сами решавате колко време на ден ще отделите за бизнеса си – 1, 2, 10, 24 часа. Колкото повече, толкова по-добри резултати, но не забравяйте, че балансът между работата и личния живот също е важен.

3. Изберете най-подходящата онлайн платформа. Когато говорим за интернет бизнес, изборът на подходяща платформа е едно от ключовите решения. Изборът е труден процес, защото в наши дни на пазара има широка гама от предложения – сходни като функции и почти еднакво добри като резултати. Най-добре е да се посъветвате с някой, който вече е минал по този път и има опит в това.

4. Популяризирайте бизнеса си. Най-добрият начин да достигнете мащабите, които гоните, е да популяризирате бизнеса си. Никога не е грешна стратегия да отделите малка част от приходите и да ги инвестирате в реклама – те ще се върнат при вас като печалба и нови клиенти.

5. Научете тайните на онлайн маркетинг етикета. На практика е трудно да успеете сами в каквото и да било. Намерите групи и общности, които са в сферата, към която сте се насочили, и се присъединете към тях. Няма по-ценно за начинаещия предприемач от опита на тези, които вече са минали по този път. Особено в мрежата е изключително лесно да намерите всички тези хора, да разберете къде и кога се срещат и просто да отидете.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички