7 начина да се преборите с мързела на работа


7 начина да се преборите с мързела на работа
Снимка: iStock

5439

Всеки има периоди, в които го мързи повече, в които часовете сякаш се влачат, а задълженията изглеждат безкрайни и досадни. Ако такъв период се съчетае с крайния срок на важна задача, имате сериозен проблем. От блога marcandangel.com обаче разказват за няколко техники, които ще ви помогнат да се преборите с мързела.

1. Напълно разберете истинските последствия от това да мързелувате на работа. Ако не ви се работи, има голям шанс да не изпълнявате напълно служебните си задължения. Ако не ги изпълнявате, не си вършите работата и в един момент някой може да прецени, че не заслужавате заплатата си.

2. Никога не губете поглед върху цялата ситуация. Действително, да раздробиш голям проект в няколко по-малки е ума стратегия за изпълнението му, но помнете, че така губите концентрацията си и поддържате себе си мотивирани за кратко. Имайте предвид, че малко мързел сега, неглежиране и дребни грешки могат да провалят успешния изход на цялата, по-голяма задача.

3. Работете и за себе си. Често се случва компетентни и умни хора да не работят за да развиват себе си, а за някого. За своя работодател. Когато се случи работата да е много малко (идват и такива дни), ги обхваща апатия, вместо да се възползват от освободеното време и да свършат нещо за себе си лично, така че да се развият.

4. Установете насрочено време за вършене на нещата, които ви разсейват. Ако работите от вкъщи например, вероятно се изкушавате да пуснете телевизора. Ако сте в офиса – да проверите любимите си информационни сайтове. Как да преодолеете изкушението? Забранете си вършенето на тези неща, които ви разсейват и водят до понижен капацитет на трудоспособност, но не си ги забранявайте. Блогърът Марк разказва, че е приел 16:00 ч. следобед за момента от работния ден, когато си позволява да се разсейва и преглежда сайтовете, които са му интересни.

5. Мотивирайте себе си на глас. Разделете задачата, която трябва да свършите на няколко стъпки и след това, когато е удобно, се мотивирайте, като си кажете определени реплики високо на глас. Например „Можеш да свършиш това!“, „Тази стъпка е лесна!“, „Ще свършиш това навреме!“, „Досега проектът върви добре“.

6. Вземате умствени и физически активни почивки. Силно се препоръчва да се самовъзнаграждавате. Това увеличава продуктивността. Излизайте от офиса. Разговаряйте с хора, които не са ви колеги. Гледайте филми и четете книги, които ви мотивират и вдъхновяват.

7. Презареждайте тялото си с качествена храна. Вие сте това, с което се храните. Ако се чувствате зле физически, такава ще бъде и работата ви. Умът се нуждае е от минимум 8 часа сън в денонощие и здравословна храна.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички