9 знака, че шефът ви цени повече, отколкото предполагате


9 знака, че шефът ви цени повече, отколкото предполагате
Снимка: iStock/Guliver

15358

Спогаждането с шефа е много важно за бъдещото ви професионално развитие. Той е човекът, който определя дали да бъдете повишен, понижен или да останете на работа изобщо. Някои мениджъри ясно изразяват позитивното си отношение към служителите – заливат ги с похвали, дават им подробна положителна обратна връзка и ги карат да се чувстват като неизменна част от екипа и успеха на организацията. Но при други нещата се случват по-прикрито и е трудно да разберете какво всъщност мислят за вас. Винаги има начин сами да инициирате разговор и да поискате оценка за работата си. Ако обаче не сте сигурни, че това е най-добрата идея, вижте тези 9 типа поведение, подбрани от Business Insider, които подсказват, че вашият мениджър ви цени повече отколкото предполагате.

Шефът ви определено държи на вас, ако…

…непрекъснато ви предизвиква. Ако се чувствате малко по-претоварени от колегите си, не бързайте да се ядосвате. Шефът може да ви дава повече задачи, отколкото е по силите ви да поемете, защото ви тества или подготвя за по-отговорна позиция в бъдеще.

…дава ви недотам положителна обратна връзка. Ако вашият работодател вижда потенциал във вас и иска да ви помогне да се развивате професионално, може да ви критикува повече от останалите. Звучи парадоксално, но негативната обратна връзка, в която ви посочва къде грешите и какво да промените, е най-добрият начин да се самокоригирате и да станете по-добри в работата си. А добрият мениджър знае това.

…уважава мнението ви. В края на деня дали някой ви харесва или не няма особено значение, важното е да има взаимно уважение. Ако шефът ви се допитва до вас по важни въпроси, изслушва и цени мнението ви – това е сигурен знак, че за него сте значим член на екипа и организацията като цяло.

…не ви залива с комплименти. Може би си мислите, че мениджърите обсипват с комплименти и похвали служителите, които ценят най-много, но това е грешно схващане. Подобен тип отношение би било непрофесионално, защото добрите лидери не демонстрират пристрастията си към отделни членове на екипа, за да не създават излишно напрежение. Ако се нуждаете от обективна оценка за работата си, поискайте я на четири очи.

…винаги идва първо при вас, ако има спешна задача. Това, че вашият мениджър се обръща първо към вас, е много обещаващ знак и показва, че вие сте най-довереният му човек в екипа.

…дава ви повече отговорности, отколкото на колегите ви. Най-вероятно няма да получите награда за служител на месеца заради това, но помислете дали вашият шеф не ви подготвя за бъдещи предизвикателства при евентуално повишение в работата.

…делегира малка част от неговите отговорности на вас. Ако ваши колеги имат затруднения в работата и мениджърът ги изпрати при вас за помощ или съвет, това определено е признак за повишено доверие към вас и вашия принос в компанията.

…оставя на вас най-сериозните задачи или клиенти. Този тип поведение говори само по себе си за отношението на шефа ви към вас и доверието, което ви гласува.

…интересува се лично от вас и вашето благоразположение. Личният интерес към вас и вашите проблеми сигнализира, че работодателят ви иска да ви осигури комфорт и приятелска атмосфера на работното място и освен това да е сигурен, че няма да ви загуби като кадър поради някаква причина.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички