Американците ще похарчат 1,1 млрд. долара за шоколад за 14 февруари


Американците ще похарчат 1,1 млрд. долара за шоколад за 14 февруари
Снимка: Pixabey

2856

Продажбите на шоколад, бонбони и сладки изделия в САЩ за Деня на Свети Валентин (14 февруари) ще се увеличат през тази година с 1,6% в сравнение с предходната. Те ще достигнат 1,1 милиарда долара, прогнозира Националната асоциация на сладкарите на САЩ (NCA), цитирана от БГНЕС.

Около 94% от участниците в проведеното от асоциацията допитване биха желали шоколад или сладкиш за Деня на влюбените. 70% от американците ще направят такива подаръци на най-малко 1-3 приятели или членове на семейството.

На второ място по популярност са ваучерите за подаръци (89%), на трето – подаръците, направени от самия подаряващ (87%). Над 70 на сто биха се радвали на цветя и само 67% от участниците в анкетата се надяват да получат бижу. Експертите от NCA отбелязват, че това свидетелства за запазващата се след кризата склонност на потребителите към „достъпния лукс“.

Според оценките на NCA над 80% от американците смятат шоколада за лакомството за особени случаи и го консумират поне два пъти седмично.

За Деня на Свети Валентин сладки неща се купуват не само за подарък: 43% от американците планират да купят кутия с бонбони или шоколад за себе си, като жените го правят по-често, отколкото мъжете (47% срещу 42%).

Възобновилият се растеж на продажбите на шоколад за Деня на влюбените говори, че икономиката на страната се възстановява и потребителите по-лесно харчат пари за себе си и своите близки.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички