10 съвета за забогатяване от милионера Стив Сийболд


10 съвета за забогатяване от милионера Стив Сийболд
Снимка:

8297

Американецът Стив Сийболд работил за различни компании, но открил истинското си признание, когато станал мотивационен говорител. Той дава съвети за кариерата и професионалното развитие, изнася лекции и пише книги, една от най-известните от които е "Как мислят богатите". Самият Сийболд е вече милионер. Казва, че много пъти се е сблъсквал с негативно отношение на по-бедни хора към по-заможните, но това се дължи просто на неразбиране. Затова Сийболд дава следните 10 съвета на хора, които искат да забогатеят:

1. В икономика на свободния пазар всеки може да прави толкова пари, колкото иска.

2. Вашият произход, най-висока степен на образование или IQ нямат никакво значение, когато става дума за правенето на пари.

3. Най-бързият начин да направите пари е като разрешите някакъв проблем. Колкото по-голям е проблемът, толкова повече пари ще печелите.

4. Не слушайте негативно настроените хора, който ви казват, че животът е тежък и трябва да се задоволите с това, което имате и да сте благодарни.

5. Очаквайте да печелите повече пари. За тази цел трябва да мислите за суми като 100 000, 500 000, а защо не и милион?

6. Освободете се от нагласа да мислите за страх и недостиг и започнете да гледат на парите като на средство за осигуряване на добри неща: свобода, възможност и изобилие.

7. Да си богат не е привилегия. Да си богат е право. Ако създавате огромна стойност за другите, имате правото да сте богат колкото си искате.

8. Не чакайте мине вашия кораб. Няма да бъдете открити, спасени или да забогатеете от някаква външна сила. Ако искате много парите, си постройте собствен кораб. Никой няма да дойде да ви спаси. 

9. Спрете да се притеснявате, че ще ви свършат парите и се концентрирайте върху това как да правите още пари. Да се притесняваш постоянно за пари не е добър начин на живот. Вместо това мечтайте за пари.

10. Спрете да си повтаряте, че забогатяването е извън вашия контрол. Истината е, че правенето на пари зависи от вас.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички