Най-щедрите актьори в Холивуд


Най-щедрите актьори в Холивуд
Снимка: Getty Images/Guliver

14316

Звездите от големия екран печелят милиони, но това не означава, че са забравили тези, които не са имали техния късмет. Много актьори и актриси отделят огромни суми, за да подпомагат различни благотворителни каузи. И не само това - те се включват и с активен труд в подобряването на живота на другите, пише celebritynetworth.com. Вижте кои са най-щедрите и всеотдайни представители на силния пол в Холивуд:

Том Ханкс


Той е познат като едно от добрите момчета в Холивуд. Ханкс не само дарява пари, но и посвещава време на благотворителност. Подпомага финансово църквата Rosslyn Chapel, която е заснета във филма с негово участие „Шифърът на Леонардо” по едноименния роман на Дан Браун. През 2014 г. оставя огромен бакшиш на таксиметров шофьор и кани него и съпругата му на шоу на Бродуей.

Джони Деп


Деп е известен с благотворителността си. Дарил е над 1,5 млн. долара на болницата Great Ormond Street Hospital през 2008 г., след като там лекуват дъщеря му. Водил е екипът на болницата на представления, прекарва време с децата в отделенията. Наскоро в интернет доби огромна популярност клип, който показва Деп, пременен като героя си от „Карибски пирати” Джак Спароу, да изненадва болни деца в лечебното заведение.

Даниъл Радклиф


Изпълнителят на ролята на Хари Потър е бил доброволец в различни обществени дейности и е дарявал пари за благотворителни организации като Lupus Foundation of America, The Trevor Project и Book Aid International.

Мат Деймън


Звездата от „Добрият Уил Хънтинг” и поредицата за Джейсън Борн е дарявал множество средства през годините. Работил е с фондация H2O Africa Foundation за чиста питейна вода на Черния континент. Работил е и с Not On Our Watch organization и One Campaign. Биле посланик на добра воля за организацията Feeding America и ONEXONE foundation.

Джордж Клуни


Участвал е в събития на благотворителната ONE Campaign и в организацията на стачка на писателите през 2007 г. Правил е парични дарения на приюти и бездомници, а също и за благовотрителни проекти на организациите Oxfam, Realizing the Dream и Not On Our Watch. Известен е и с това, че когато е в ресторант, често плаща сметките на хората от съседните маси.

Киану Рийвс


Той подпомага редица благотворителни организации, сред които SickKids Foundation и PETA. Основава фондация за борба с рака, след като губи сестра си, диагностицирана с левкемия. Известен е също с това, че често се отказва от част от хонорарите си, като поделя парите с други участници във филмовите проекти. Киану Рийвс дава част от хонорара си от 75 млн. долара от „Матрицата” на екипите, занимаващи се със специалните ефекти и грима. А на всеки от каскадьорите, участвали при заснемане на филма, подарява по един мотор Harley Davidson.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички