Невероятният живот на Кристи Бертарели, най-богатата британка


Невероятният живот на Кристи Бертарели, най-богатата британка
Снимка: Getty Images

7219

Кристи Бертарели е най-богатата жена във Великобритания. Състоянието ѝ от 14,5 млрд.долара надвишава тези на британската кралица и авторката на „Хари Потър“ Джоан Роулинг взети заедно. А животът ѝ е наистина интересен.

Кристи се ражда в град Стоун на 30 юни 1970 г. в много богато семейство. Баща ѝ, заедно с чичовците ѝ, е собственик на една от най-големите фирми за керамика в света Churchill China. Като малка Кристи разполага с всичко, което пожелае, учи в частни училища, занимава се с тенис и езда. На 17 години става модел. През 1988 г. е коронована като „Мис Великобритания“, а на конкурса „Мис Свят“ заема второ място.

Модата обаче не е голямата любов на Кристи. Тя иска да се занимава с музика и пише песни. Дори подписва договор с Warner Records.

На 26-годишна възраст среща бъдещия си съпруг – швейцареца Ернесто Бертaрели (най-богатият човек в Швейцария, собственик на фармацевтична верига) на парти в Сардиния. Три години по-късно двамата се женят.

Междувременно Кристи продължава да пише песни за някои от най-големите музикални звезди по онова време като британската момичешка банда All Saints. Двамата с Ернесто имат три деца – момиче и две момчета.

През 2006 г. Ернесто Берторели продава компанията си за биотехнологии Serono за 9 млрд.лири и решава да се отдаде на страстта си – яхтите. Заради участието му в надпревари с яхти семейството се мести в Нова Зеландия, а после и в Испания. Днес пък разделят времето си между Швейцария и Великобритания, което не пречи на Кристи често да присъства на лъскави звездни партита.

Голямата ѝ мечта е да бъде певица. През 2009 г. подписва договор с Universal и пуска на пазара първия си сингъл, който се нарича 'Don't Say'.

Година по-късно е факт дебютният ѝ албум Elusive. Оттогава не е спирала да прави нови музикални проекти. Парчето ѝ Twilight, в което си партира с Армин ван Бурен, се задържа цели 9 седмици в европейските денс чартове.

„Не мисля, че скоро Ернесто ще спре да работи и ще започне да разчита на моите приходи, но е фантастично, че изкарвам пари. Важно е за самочувствието на една жена да има собствени финанси“, заявява Кристи в интервю за The Telegraph.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички