Супермоделите, които са натрупали милиони не само от мода


Супермоделите, които са натрупали милиони не само от мода
Снимка: Getty Images/Guliver

3334

Те са красиви, успели и богати. Супермоделите обаче не са натрупали солидното си състояние само от ходене по котешката пътечка. Много от тях започват собствен бизнес, след като приключат с кариерата си в модата, и именно така увеличават активите си. Доказват го следните пет прекрасни дами:

Иман

Иман е родена в Сомалия и беше един от супер моделите на 90-те години. Работила е за Halston, Versace, Calvin Klein. Днес тя е на 59 години. Има своя марка козметика, която таргетира жени от афроамерикански произход. Приходите от нея са на стойност 25 млн. долара на година. През 2013 година тя каза, че на моделите не им е лесно да пробият в корпоративния свят, защото „не ги възприемат сериозно“.

Сидни Крауфорд

През 90-те години Крауфорд беше най-високо платеният модел в света, като в най-успешната си година направи 6.5 млн. долара. Днес е на 49 години. Занимава се мода и има намерение да навлезе и в дизайна на мебели. Тя е помогнала при създаването на козметичната линия Meaningful Beauty.

Кати Айрлънд

Айрлънд се е снимала в 13 последователни броя на Sports Illustrated. Но това, което я прави мултимилионерка, е бизнесът, който започва след това. Днес на 52 години, а списание Forbes оценява състоянието й на 350 млн. долара. Тя е дала името си на различни продукти – от мебели до плочки за баня. Често участва в събития, като откриване на нови магазини. Появата ѝ винаги предизвиква интерес и е „пълно с мъже, които държат в ръцете си копия на Sports Illustrated от преди 500 години,“ казва самата тя.

Тайра Банкс

Банкс е на 41 години. Преди години тя лансира една от най-успешните ТВ програми в САЩ - „Следващият топ модел на Америка“, която се излъчва и до днес. Преди няколко години тя е посещавала курс по бизнес в Харвард, защото, въпреки всичко, което е направила, все още не е чувствала, че знае достатъчно. Личното й състояние е 90 млн. долара. Тайра има и собствена продуцентска компания.

Хайди Клум

Родената в Германия Хайди стана известна като модел на Sports Illustrated, а след това 13 години беше „ангел“ на Victoria’s Secret. Днес тя е на 41 години и е бизнес дама. Клум е ТВ продуцент на предавания като "Топ дизайнер". Има колекция бижута, дизайнер е на обувки за Birkenstock и на дрехи за Jordache. В момента е и съдия в „Америка търси талант“. Според списание Forbes тя печели по 20 млн. долара на година. Клум обяснява успеха си с това, че има силно желание винаги да бъде по-добра от предишния път, да пробва нови неща и не се страхува от провал.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички