Спекулации за възможно сливане на Deutsche Bank и Commerzbank


Спекулации за възможно сливане на Deutsche Bank и Commerzbank
Снимка: Getty Images / Guliver

3159

Най-голямата немска кредитна институция Deutsche Bank е проучвала възможностти за евентуално сливане с нейния основен конкурент в бранша – Commerzbank. Това съобщава списание Manager Magazin, без обаче да посочва кои са източниците на тази информация, пише БНР.

Списанието отбеляза, че разговорите за сливане между двете най-големи банки в Германия са били само теоретични и в много ранен етап, като не е ясно дали дискусиите ще бъдат възобновени в бъдеще.

В публикацията на немското издание също така се заявява, че Deutsche Bank обмисля и други потенциални опции, за да повиши доходността си, включително и възможността за реинтеграция на нейните клонове, които са били обявени за продажба.

Наскоро Дойче банк отчете срив на печалбата си с близо 100% за второто тримесечие на годината. Тези слаби резултати, както и първоначалната криза на финансовите пазари след вота на британците да напуснат ЕС, доведе до спад на акциите на банката през юли до рекордно дъно. Последва добра възходяща корекция.

Въпреки че говорителите на двете най-големи германски банки отказват да коментират информацията към настоящи момент, се наблюдава повишаване на стойността на акциите и на двете – тези на Deutsche Bank AG с 3,47%, а на Commerzbank AG - с 4,65 на сто.

Междувременно изпълнителният директор на Deutsche Bank Джон Краян заяви на конференция днес, че Европа се нуждае от повече сливания в банковия сектор, за да могат кредитните институции да станат по-рентабилни.

„Европейските усилия за формиране на единен банков съюз и за унифициране на капиталовите пазари ще помогнат да се сложи край на разпръснатия регионализъм между банковите институции“, посочи Краян.

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички