Кабинетът ще одобрява допълнителни финансови трансфери


Кабинетът ще одобрява допълнителни финансови трансфери
Снимка: БГНЕС

1949

Кабинетът ще одобри допълнителен трансфер по бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2016 г. Това ще се случи на редовното заседание тази сряда (31.08).

Преди началото на новата учебна година министрите ще одобрят и допълнителни трансфери за финансово осигуряване на дейности по националните програми „Оптимизация на училищната мрежа”, „Осигуряване на съвременна образователна среда” и „Без свободен час в училище”. Програмите за развитие на средното образование бяха вече одобрени от правителството, съобщава БГНЕС.

Друго решение, което министрите ще разгледат, касае продажбата на недвижими имоти, собственост на „Български пощи”.

Кабинетът ще направи и промени в Устройствения правилник на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) при Министерския съвет. Председател на агенцията е Петя Първанова.

Тя вече съобщи, че промените ще дадат възможност на Агенцията за бежанците да обособи помещения от затворен тип, в които да бъдат настанявани бежанци, които нарушават закона. С промените в Устройствения правилник агенцията ще може със собствени пари да ремонтира сградата в Бусманци, където да бъдат настанени бежанци, срещу които има образувано наказателно производство.

Последната точка в дневния ред министрите засяга Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и промени по бюджета му за тази година. В отчета за изпълнението на политиките и програмите на МРРБ към 30 юни 2016 г. е записано, че са утвърдени приходи в размер на близо 271 млн. лв. По Уточнен план към същата дата собствените приходи са в размер на 341,8 милиона лева, а са отчетени 263 427 286 лв. или 77,07% спрямо уточнения план.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички