Австралийският долар продължава да расте


Австралийският долар продължава да расте
Снимка: Getty Images / Guliver

4320

Валутни пазари

Долар/йена падна вчера, след като достигна върха на облака при 111.30. Двойката извървя целия път надолу до дъното на облака Ичимоку. Най-вероятно и задействането на стоп ордери помогна за движението, след като предните седмици фондовете купуваха долара. В момента движението е доста силно и набира скорост, а първата сериозна подкрепа е на 108.

След по-добрия от очакваното резултат за БВП, австралийският долар продължи да расте, но не успя да се задържи и да затвори над 200-дневната пълзяща средна на 0.7246. Фактор за това може би беше спада на цената на желязната руда с 3.5%, която удари най-ниски стойности след 28 февруари.

Новозеландският долар също беше силен за втори пореден ден и се търгува на 50-дневната пълзяща средна, която е най-близката съпротива.

Проучване, показало увеличение на подкрепата във Великобритания за излизане от ЕС, доведе до спад на паунда срещу долара и слизане до 100-дневната пълзяща средна. Кросът евро/паунд скочи по подобен начин до 100-дневната пълзяща средна, която е силна съпротива.

Евро/долар продължи предпазливо да нараства и достигна нивата от 1.12.

Лихви

Кривата на доходността по облигациите се изравни с нива невиждани от края на 2007, тъй като по-силен резултат за производствения сектор в САЩ увеличи прогнозите за повишение на американските лихви през лятото.

Напрежението върху рисковите активи доведе до спад на десет годишните английски облигации с 5.6 базови пункта до 1.371%.

Капиталови пазари

Смесени резултати за производствените сектори на Китай и еврозоната засилиха страховете за световната икономика и доведоха до намалено търсене на рискови активи. В САЩ обаче пазарът се представи по-добре и първоначално скочи, но завърши почти без промяна заради по-добрите от прогнозираното данни за производствения сектор. Бежовата книга на Федералния резерв показа затягащ се пазар на труда, но и нарастване на заплатите. Това обаче не вдъхнови купувачите и не доведе до рали на Уолстрийт.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички