Австралийският долар спадна преди решението на Австралийската централна банка


Австралийският долар спадна преди решението на Австралийската централна банка
Снимка:

2512

Фабричното производство в САЩ отчете смесени резултати през юли. PMI индекса скочи до 52.9, каквито бяха и очакванията, спрямо 51.3 през юни. В същото време обаче ISM индекса слезе от 53.2 до 52.6 при прогнози за по-малък спад и резултат от 53.0.

Днес Австралийската централна банка има заседание за което пазарите залагат при 75% шанс за намаление на лихвите до рекордно ниски нива от 1.50%. Филип Лоу ще е новия председател на централната банка след седем седмици, а правителството се е съсредоточило към редуциране на дупката в бюджета и запазване на топ кредитния рейтинг ААА на страната.

ЕС обяви, че ще проведе разговори с Европейския парламент през следващия месец относно потенциалното спиране на структурните фондове за Испания и Португалия. Двете държави миналия месец се разминаха с глоби за неспазване на бюджетните цели.

Австралийският долар се натъкна на разпродажби при нивата около и над 0.76, тъй като пазара залагаше на намаление на лихвите днес. При такова решение лесно може да последва спад от още 50 пипса, но дали ще има още зависи от изказванията след решението. Основна съпротива е зоната 0.76/0.7650. Там се намира и 200-дневната пълзяща средна, на 0.7630, а по-надолу няма никаква техническа пречка.

Новозеландският долар също спадна вчера попадайки на разпродажби над 0.72, което беше постигнато при силното рали миналата седмица. Вчера министерството на финансите в Нова Зеландия оповести, че БВП през второто тримесечие е бил по-силен от очакваното.

Британският паунд остава под натиск преди заседанието тази седмица на Английската централна банка. Пазарите са почти напълно убедени, че на него лихвите ще бъдат свалени с 25 базови пункта. Някои анализатори дори предвиждат редукция от 50 пункта и допълнителни количествени облекчения. Основна подкрепа за паунда остават нивата от 1.30.

Зелените пари скочиха срещу канадския долар благодарение на спада на цената на петрола. Тук от една страна има много възможности за покачване на щатския долар, но от друга страна съпротивата при 200-дневната пълзяща средна на .3315 се държи повече от добре и спира покачванията.

Еврото остана почти без промяна и се търгуваше на нивата под 1.12 срещу долара.

Рекордно ниска доходност на испанските облигации

Цената на облигациите в САЩ отстъпи независимо, че данни за фабричното производство описаха предпазливи перспективи пред американската икономика през третото тримесечие. Така доходността по две годишните облигации скочи с 2.4 базови пункта до 0.679%, а тази на десет годишните облигации с 5.6 базови пункта до 1.509%.

Калкулациите на пазара за повишение на лихвите почти не претърпяха промяна и остават 20% и 40% съответно за повишение през септември или декември.

Уилям Дъдли, който е председател на подразделението на Фед в Ню Йорк, заяви че пазара не трябва да отхвърля напълно възможността за повишение на лихвите през тази година.

Доходността по десет годишните испански облигации спадна до рекордно ниски нива и приближава нивата от 1%, докато страната се опитва да формира правителство.

Английската централна банка има заседание в четвъртък, а пазара калкулира шанс от 96% за намаление на лихвите до 0.25%. Макар и минимални има и залози за по-голямо намаление на лихвите. В същото време дилърите остават най-песимистично настроени срещу стерлинга при валутите.

Смесено представяне на индексите на Уолстрийт

Индексите на Уолстрийт отново затвориха разнопосочно при спадащата цена на петрола. Стандард енд Пуърс завърши със спад от 2.76 пункта на 2170.84. Начело на загубите беше енергийния сектор. Най-добре се представиха технологиите и сектора на здравеопазването. Дау Джоунс спадна с 0.15% до 18 404.51. Насдак нарасна с 0.4 до 5184.20.

В Лондон основния индекс FTSE 100 спадна с 0.45% и затвори на 6693.95 заради рязкото влошаване във фабричния сектор след Брексит вота.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички