Британският паунд се раздвижи заради проучване за Brexit


Британският паунд се раздвижи заради проучване за Brexit
Снимка: Pixabay

2809

Валутен пазар

Вчера британският паунд претърпя големи движения след допитване, чиито резултати показаха, че 49% ще гласуват за излизане от ЕС, докато 47% имат намерение да гласуват за оставане в съюза. Независимо как пазарите тълкуват тези резултати, те създадоха още по-голяма несигурност за резултата, който изглежда ще е много по-оспорван отколкото първоначално се считаше. След натиска върху късите позиции, който изстреля паунда от 1.3836 до 1.4437, сега отново се включиха големите пари, които подновиха разпродажбите му.

Слабата цена на млякото на аукцион доведе до слизане на новозеландския долар до близката подкрепа при 0.66.

Долар/йена се сблъска с подновен интерес за продажби от фондовете, след като Японската централна банка реши да остави лихвите без промяна. Двойката остава в широкия рейндж от 112-114. Търговията през последните два месеца е волатилна и предимно във въпросните граници и само решителен пробив би дал по-добра ориентация за посоката на движение.

Евро/долар остана почти без промяна около нивата от 1.11, а пазара е в очакване на решението от заседанието на Федералния резерв тази вечер като няма никаква представа дали Фед ще е повече или по-малко оптимистично настроен към бъдещите повишения на лихвите и дали следващото покачване ще е през юни.

Лихви

Американските лихви първоначално нарастваха, но върнаха печалбите заради слабостта на петрола и акциите и в края на деня съвсем загубиха посока след смесени данни от САЩ. Доходността за деня завърши с минимално покачване до 1.97%.

Облигациите в еврозоната претърпяха продажби и доходността по 10-годишните книжа в Германия скочи с 3.6 базови пункта, във Франция с 4 базови пункта, в Италия с 6.2 базови пункта и в Испания с 4.8 базови пункта. Във Великобритания имаше спад от 1.5 базови пункта.

Капиталови пазари

Пазарите бяха като цяло в защитни позиции заради слабостта на суровините, данните от САЩ и след не особено добрите прогнози на ЯЦБ за икономиката.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички