Доларът отстъпи срещу повечето основни валути


Доларът отстъпи срещу повечето основни валути
Снимка: Thinkstock

2319

Доларът загуби позиции в края на седмицата, след като преднината на Хилари Клинтън се стопи след откритите нови email-и от ФБР в хода на разследването. Клинтън води с един процентен пункт пред Тръмп – 46% спрямо 45%. Преди седмица разликата между двамата бе достигнала 12.

Американският БВП е надхвърлил предварителните прогнози. За последното тримесечие брутният вътрешен продукт се е увеличил с 2,9% спрямо 1,4% за предходния период. Предварителните прогнози на икономистите бяха за ръст от 2,6%. Износът е скочил с 10%, което е най-доброто представяне за последните три години. Вносът е нараснал с 2,3%. В крайна сметка търговията е допринесла с +0,83 на сто за ръста в БВП. Размерът на работната заплата се увеличи с 0,5 на сто.

Доларът отслабна спрямо повечето основни валути след разкритията на ФБР. Двойката EUR/USD се търгуваше в близост до ключовата съпротива на 1,1000.

USD/CAD се търгуваше на стабилни нива въпреки пробива на 200 - дневната пълзяща средна. Пред двойката няма сериозна съпротива преди 1,4000.

Спад в доходността по облигациите

Доходността по 10 - годишните американски облигации достигна най-високото си ниво от края на май след силните данни за щатския БВП, но след това отстъпиха в резултат на появилата се информация за разследванията на ФБР срещу Хилари Клинтън. 10 - годишните книжа завършиха седмицата с повишение от 11 базисни пункта.

Германските облигации се промениха леко, достигайки 0,17%. По-рано книжата успяха да достигнат 0,22% - най-високата стойност от почти половин година. 10 - годишните италиански облигации реализираха повишение за трети пореден ден, поскъпвайки до най-високите си нива от референдума във Великобритания.

Червена сесия за фондовите пазари

Слабостта на долара и поевтиняването при петрола доведоха да понижение на водещите щатски индекси по време на търговията в петък. S&P 500 отстъпи с 0,3% до 2126 пункта. Най-слабо представяне имаше здравният сектор, който отчете понижение от 2,2 на сто.

При компаниите акциите на Exxon Mobil спаднаха с 2,5% след съобщението, че приходите на компанията отчитат спад за осмо поредно тримесечие. Ценните книжа на Mastercard се повишиха с 3,2%, след като за третото тримесечие на годината печалбата на акция е достигнала 1,08 долара спрямо 0,86 година по-рано.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

 

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички