Доларът поевтинява след неясния доклад за заетостта в САЩ


Доларът поевтинява след неясния доклад за заетостта в САЩ
Снимка: Thinkstock

2413

Цената на долара падна след смесени данни за заетостта в САЩ, които не донесоха повече яснота относно времето на дълго очакваното повишение на лихвите в САЩ.

Новите работни места открити миналия месец са 173 000, което е по-малко от очакваното и забавяне спрямо ревизираните 245 000 за юли. Това е най-слабия ръст за последните пет месеца. Безработицата обаче падна до седем и половина годишно дъно, а ръста на заплатите се е ускорил.

Цифрите идват на фона на опасенията от спадащите цени на акциите в целия свят и забавянето на китайската икономика, което накара мнозина инвеститори да намалят залозите за повишение на лихвите на Фед през септември. Търговията вероятно днес ще е по-слаба, тъй като американските пазари са затворени заради официален празник.

Долар/йена нараства днес и е на 119,43 след дъно в петък на 118,60. Евро/долар е на 1.1145. Единната валута се възползва от закриването на финансирани с евро сделки при които са били купувани валути с по-висока доходност.

Европейската централна банка (ЕЦБ) предупреди миналата седмица, че растежа в еврозоната може да пострада от забавянето на ново възникващите пазари, по-специално Китай, както и че спада на цената на петрола може да доведе през следващите месеци до дефлация.

След като ЕЦБ остави лихвите без промяна, както се и очакваше, президента Марио Драги за първи път заяви, че програмата за изкупуване на облигации може да продължи по-дълго от планираното до септември 2016, както и че размера и композицията й могат да бъдат променени.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички