Доларът продължи със силното си представяне


Доларът продължи със силното си представяне
Снимка: iStock/Guliver

2839

Доларът продължи със силното си представяне по време на вчерашната търговия след по-силните от очакваното данни за продажбите на дребно в САЩ. За октомври те са се увеличили с 0.8 на сто като предварителните прогнози бяха за ръст от 0.6%.

В свое изявление по-рано президента на Фед за Бостън Ерик Розенгрен заяви, че “няма значителни негативни икономически новини в рамките на следващия месец, които биха могли да попречат на затягането на паричната политика, така че вдигането на лихвите е възможно”. Той също така каза, че “би предпочел вдигането на лихвените нива да бъде постепенно”.

Двойката USD/JPY продължава с движението си над 200- дневната пълзяща средна. Основна съпротива е нивото около 110 йени. В същото време доходността по 10- годишните американски облигации достигна 2.20%.

Възходящото движение при USD/CHF все още е в ход, след като преди изборите в САЩ двойката бе подложена на силни разпродажби. Трайно задържане над 1.0000 би дало възможност за движение нагоре към 1.02.

Канадският долар успя да се възползва от ралито при петрола и затвори под 1.3500. Първата сериозна подкрепа е далеч на 1.3100. При постигане на споразумение от ОПЕК, можем да видим силно представяне за канадската валута.

Понижение в доходността по облигациите

Доходността по 10- годишните италиански облигации се понижи до под 2%. В същото време доходността по 10- годишните американски дългови книжа спадна за първи път след президентските избори, достигайки 2.21%. Причина за това бяха агресивните коментари от страна на председателя на Фед за Бостън Ерик Розенгрен. Към момента очакваната вероятност Федералния резерв да повиши лихвените нива през декември се оценява на 94%. По отношение на повишенията през 2017 от Фед са все още предпазливи в коментарите си.

Ръст за пазарите от двете страни на океана

Силното представяне при акциите на технологичните компании тласна Nasdaq към повишение. Технологичният индекс бе и най-силно представилия се измежду водещите американски индекси, след като приключи търговията с ръст от 1.1 на сто. S&P 500 поскъпна с 0.8%, а Dow Jones нарасна с 0.3 на сто.

Акциите на италианската банка Monte De Paschi, която е една от най-проблемните банки в Европа спаднаха с 10%, след като от финансовата институция обявиха намерението си за замяна на дълг срещу акции.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички