Браншови организации притеснени заради директора на „Автомобилна администрация”


Браншови организации притеснени заради директора на „Автомобилна администрация”
Снимка:

1048

Организации от автомобилния бранш са разтревожени заради забавянето на назначението на директор на „Автомобилна администрация”, предаде „Фокус”. В писмо, адресирано до транспортния министър Данаил Папазов, Министерски съвет, партиите в парламента, 20 организации се обявиха за прозрачност при избора на новия директор на „Автомобилна администрация” и подкрепиха кандидатурата на Красимир Калайджиев.

На заседание на обществения съвет към Министерството на транспорта преди седмица транспортният министър Данаил Папазов заяви, че очаква становища от бранша на автомобилния транспорт за назначаването на подходящ ръководител на ИА „Автомобилна администрация”. На 20 август двадесет организации от бранша изпратиха писмо до транспортния министър, в което предложиха кандидатурите на Красимир Калайджиев и Чавдар Васев за ръководители на „Автомобилна администрация”. Като оставаме с впечатление, че изпратеното Ви предложение, подписано от 20 организации, някъде се е загубило, си позволяваме отново да Ви безпокоим, пише в новото писмо на организациите.

„Десетте организации от Съюза на организациите в СОАТ, подкрепяни от колегите от другата голяма организация БАСАТ, ви изпратихме нашето предложение, което включваше господата Красимир Калайджиев и Чавдар Васев. Водели сме се от изразената позиция на политическите сили, подкрепили правителството, че то ще работи като експертно, и ще ползва утвърдени специалисти и ръководители (експерти) в отделните отрасли, в т.ч. автомобилния бранш. За нас г-н Красимир Калайджиев е авторитетен дългогодишен служител и ръководител с основен принос в хармонизирането на специфичното ни законодателство, честен, високо квалифициран експерт, уважаван колега, който ще бъде приет с възможности и опит, той е особено необходим сега, когато превозвачите извършващи международни превози, имат сериозни проблеми, които месеци наред чакат своето разрешение”, пише в писмото.

„Предложихме като вариант и кандидатурата на г-н Чавдар Васев, известен специалист по митническите въпроси, които имат пряко отношение към дейността ни”, се казва още в него.

Има основателни причини за притеснението на браншовите организации. Това каза Петър Мутафчиев, министър на транспорта в правителството на Тройната коалиция и депутат в 42-рото Народно събрание, по повод писмото. „Автомобилна администрация” е част от Министерството на транспорта, а са много проблемите в автомобилния транспорт, коментира той.

"Вие виждате, че все още не е решен въпросът с превозите до Турция, съществува напрежение и по отношение на контрола, който турските власти оказват на нашите превозвачи. Разбира се, предстои и издаване на лицензи на компании и на фирми. Когато няма ясно ръководство на „Автомобилна администрация”, това безспорно буди притеснения", каза Мутафчиев.

Предложението на 20-те организации е подкрепено от Управителният съвет на Българска асоциация на учебните центрове по автомобилизъм. В Декларация на асоциацията се изразява загриженост и пълна подкрепа на предложението, отправено от основните национално представени работодателски организации в транспорта БАСАТ и СОАТ. Учредители на Българската асоциация на учебните центрове по автомобилизъм са 57 центъра за квалификация, а ръководството й е представено от дългогодишни експерти с богат управленски и педагогически опит, се посочва в писмото. „В общественото пространство непрекъснато се правят опити да се налага мнението на единични собственици на учебни центрове, които се представят като лидери на професионални съюзи. Не сме в състояние да останем безучастни, предвид броя на техните членове, и опитите за манипулация”, пише в писмото на Българската асоциация на учебните центрове по автомобилизъм, подписано от председателя на УС инж. Апостол Апостолов.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички