БСП: Паркинги и гаражи са черната дупка на София


БСП: Паркинги и гаражи са черната дупка на София
Снимка:

458

Ако има черна дупка в София, то тя е "Паркинги и гаражи".

Това каза Жельо Бойчев, общински съветник от БСП, определяйки поредния управленски провал на ГЕРБ в столицата, предаде БГНЕС.

Бойчев смята, че за тези години от управлението на ГЕРБ, ако има сектор, в който може да се каже, че има пълен провал на градските управници от ГЕРБ, то това е транспортът. "Паркинги и гаражи" не е осигурило и не е направило нито едно паркомясто, а с увеличението на цените се опитват за пореден път парите да отиват за разплащане на голямата дупка и дефицит, който има за транспорта в София.

Няма анализ каква е натовареността на зоната и защо престоят става 2 лева, а стикерите по 150 и 450 лева. Не знаем къде отиват парите от тази "Синя зона", каза общинският съветник Георги Свиленски, който е и член на транспортната комисия.

Според него с парите, които се събират, се дотират други дейности по транспорта, които обаче трябва да се разплащат по други пера.

От БСП смятат, че "Синята зона" не е единствено решение за намаляване на трафика, като това да се използват обходни маршрути, а не да се минава през центъра.

Общинарите от БСП искат Столичният общински съвет (СОС) да освободи председателя на транспортната комисия Радослав Тошев.

Причината е създалата се ситуация покрай изменението на наредбата за организацията на движението в София, с което се увеличи цената на синята зона.

Общинарите от БСП смятат, че в такъв тип гафове и ситуация, в които сме заложници всички ние и някой трябва да понесе персоналната и политическа отговорност. Социалистите настояват да се отмени наредбата, а кметът в тримесечен срок да внесе доклад за изменение в нея.

"Да предпазим и управляващите от ГЕРБ да влезнат в поредния административен хаос, искаме извънредно свикване на СОС на 30 август, това е следващият четвъртък", каза Жельо Бойчев. Исканията си те са внесли до председателя на СОС.

65,5 млн. лева са неразплатените средства на транспортните дружества за миналата година, казаха от БСП.

Георги Свиленски, каза че доверието на хората към Центъра за градска мобилност клони към нула, но то повлича и СОС. Ние не искаме да бъдем част от това решение. За да бъде законна наредбата, единственият начин е на 30 август или по-рано тази наредба да бъде отменена.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички