Дания: Готови сте за Шенген


Дания: Готови сте за Шенген
Снимка:

467

Позицията на Дания е много ясна. Считаме, че България е изпълнила критериите за Шенген.

Това заяви председателят на парламента на Кралство Дания Могенс Люкетофт, който е на официално посещение у нас и бе на среща днес с председателя на парламента Цецка Цачева, предаде БГНЕС.

Той изрази надежда този въпрос да бъде решен много скоро.

Постигнатите от България резултати в борбата с организираната престъпност и корупцията са важни за целия Европейски съюз, отчете той.

Тази тема бе в центъра на нашето внимание по време на разговора, както и актуални въпроси за състоянието на ЕС, отговорността на държавите да спазват строга финансова дисциплина, заяви на свой ред Цачева.

Гостът е споделил с нея, че България е остров на стабилността на Балканите, но успоредно със строгите финансови правила трябва да се осигурят политики, които да водят до растеж.

Това може да се постигне чрез програми за заетостта, преодоляване на безработицата и конкурентоспособни политика, така че нашата страна да бъде привлекателна за чуждестранни инвеститори, посочи председателят на НС.

По-късно същия ден Могенс Люкетофт ще бъде приет от президента Росен Плевнелиев. Той ще се срещне със заместник-председателя на Народното събрание Екатерина Михайлова и членове на Групата за приятелство България – Дания. Могенс Люкетофт ще разговаря с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Програмата му предвижда и среща с управителя на БНБ Иван Искров. След това председателят на парламента на Кралство Дания ще се срещне с депутатите от Комисията по външна политика и отбрана и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички