Георги Петърнейчев номиниран за член на Президиума на ИРУ


Георги Петърнейчев номиниран за член на Президиума на ИРУ
Снимка:

1811

Бившият зам.-министър на транспорта от кабинета „Станишев” Георги Петърнейчев (на снимката вляво) е номиниран за член на Президиума на Международния съюз за автомобилен транспорт – ИРУ, съобщава „Фокус”. Номинацията на Петърнейчев стана ясна по време на Третата конференция на ИРУ и Европейския съюз по автомобилен транспорт, която се провежда във Вилнюс, Литва,

Петърнейчев е седем пъти републикански шампион и европейски шампион по автомобилизъм. Бил е три мандата кмет на Пещера, два мандата депутат в Народното събрание, областен управител на Пазарджик, заместник-министър на транспорта. В продължение на 15 години е член на Управителния съвет на АЕБТРИ - Българската асоциация за международни превози и пътищата. Поради изтичане на третия мандат от по две години на Георги Петров като член на Президиума на ИРУ, Управителният съвет на АЕБТРИ, по предложение на фирмите и съюзите от бранша, номинира Георги Петърнейчев за следващия мандат.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов подкрепи номинацията. „Запознати сме с тази номинация и го подкрепяме. Дори и на среща с Георги Петърнейчев, уточнихме и тази наша подкрепа”, каза Папазов.

Третата конференция на ИРУ и Европейския съюз се организира в сътрудничество с Европейската комисия и Литовското председателство на Европейския съюз. Във Вилнюс в понеделник се проведе и неформален Транспортен съвет на Европейския съюз.

Междувременно стана ясно, че генералният секретар на ИРУ Умберто де Прето ще посети България през декември. "С нетърпение очаквам да се срещна с представителите на българските институции. Доколкото знам, предвидени са срещи с президента, с премиера,с директора на агенция „Митници”, с министъра на транспорта. С нетърпение очаквам визитата, която ще помогне на близкото сътрудничество с българските власти”, каза де Прето.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички