Германия призна, че е сгрешила с авиационния данък


Германия призна, че е сгрешила с авиационния данък
Снимка:

469

Данъкът върху авиационните билети, въведен от германското правителство в началото на 2011 г., лиши местните авиокомпании от два милиона пътници, сочат данните на финансовото министерство на страната.

Авиопревозвачите и операторите на летищата настояват за незабавната отмяна на въведената такса, която им носи единствено загуби, а на съседните страни, например Франция, Белгия и Холандия – печалби, пише вестник „РБК Дейли”.

Според замисъла на властите данъкът върху самолетните билети трябваше да способства за заздравяване на федералния бюджет. Той се разпространява върху всеки полет, стартиращ от германските летища.

Авиокомпаниите веднага приеха новия данък на нож, тъй като работещите в Германия компании и летища в момента преживяват меко казано трудни времена.

„Луфтханза” разработи и претворява в реалност специална програма за съкращаване на разходите, а „Ер Берлин” въобще си лети на загуба.

Още повече в резултат на проведения сред жителите на Мюнхен референдум е спряно строителството на трета писта за кацане в столицата на Бавария, а новото летище в Берлин все още не може да бъде пуснато в експлоатация.

На този фон отрасълът неочаквано получи подкрепа от самото правителство: германското министерство на финансите призна, че данъкът върху самолетните билети се оказва негативно върху авиационните превози.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички