Хемус ще е готова изцяло до 2017 г.


Хемус ще е готова изцяло до 2017 г.
Снимка:

578

Планираме до 2017 г. автомагистрала „Хемус” да бъде цялостно изградена.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на откриването на рехабилитираната пътна отсечка Старо Оряхово-Гроздьово във Варненска област, предаде радио Фокус-Варна.

Според Павлова е задължително целият неизграден участък от магистралата Варна – София между градовете Ябланица и Шумен да бъде изградена наведнъж от един изпълнител. Тя посочи, че ориентировъчната цена на трасето е около 1 млрд. евро.

До 2014 г. трябва да се направи идейният проект за магистралата и да се уточни точното трасе, през което ще минава. До 2017 г., след като бъде избран изпълнителят, магистралата трябва да бъде цялостно изградена.

Във варненското село Гроздьово министър Лиляна Павлова уточни още, че акцентите в дейността на Министерството на регионалното развитие и благоустройството през следващия програмен период за усвояване на европейски средства са цялостното изграждане на автомагистралите „Струма” и „Хемус”, реализирането на тунел под връх Шипка и изграждането на скоростните пътища Русе-Велико Търново и Русе-Шумен.

Според министър Павлова, след като тези проекти бъдат реализирани, инфраструктурата в Северна България ще може да бъде сравнявана с тази в Южна.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички