Intel също ще прави самоуправляващи се коли


Intel също ще прави самоуправляващи се коли
Снимка: Getty Images/Guliver

2478

Технологичният гигант Intel се включва в надпреварата със самоуправляващи се автомобили. Компанията ще създаде около 100 коли, с които да тества технологията за автономно управление на превозни средства, докато се опитва да изпревари конкуренти като Qualcomm и Nvidia, пише CNBC.

Колите ще бъдат високоавтоматизирани до „ниво 4“ превозни средства – една стъпка под напълно автономните автомобили, доста пред системите за автопилот и широко използвани функции, които вече са на пътя.

Intel твърди, че проектът, който включва тестове в САЩ, Израел и Европа, няма да замени новата лаборатория на компанията за самоуправляващи се коли. Най-новите неща от лабораторията, които работи по създаването на системи за автономно управление на коли за компании като BMW, Delphi и Ericsson, бяха обявени през май тази година.

Вместо това новите коли ще подчертаят придобиването на Mobileye за 15 млрд. долара, което беше окончателно завършено тази седмица. Базираната в Израел Mobileye разработва технологии, които помагат на превозните средства да „виждат“, което кара Intel да мисли, че нейните чипове могат да бъдат използвани в повече автомобили. Intel придоби 84% от книжата на Mobileye и се очаква да пусне коли с технологията на двете компании през 2018 г.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички