Японски автомобилни гиганти градят станции за електромобили


Японски автомобилни гиганти градят станции за електромобили
Снимка:

1152

Най-големите японски производители на коли в Япония „Тойота”, „Нисан”, „Хонда” и „Мицубиши” заедно ще изграждат станции за зареждане на електромобили и хибридни автомобили, съобщава БТВ.

Компаниите се надяват, че така ще стимулират клиентите да купуват екологично чистите коли. Предвижда се изграждането на около 8000 стандартни станции (за зареждане до 8 часа) близо до търговски центрове и ресторанти. Ще бъдат инсталирани и 4000 станции за зареждане в ускорен режим (почти пълно зареждане на батерията за по-малко от 30 минути). Те трябва да бъдат разположени на стоянки край шосетата и на бензиностанциите.

По информация на четирите компании в Япония в момента има около 1700 станции за зареждане на електромобили, които позволяват бързо зареждане и около 3000 зарядни съоръжения за обикновен режим. Според производителите електромобилите не са станали особено популярни сред населението заради недостатъчната инфраструктура за зареждане.

Този проблем засяга не само Япония, но и други стари. Според проучвания този вид автомобили не оправдава очакванията на производителите, включително и във Великобритания. За последните две години в страната са били продадени само 3600 транспортни средства от този тип. Въпреки че при покупката на такива коли има субсидия от 5000 лири, според британците тези автомобили не са изгодни и ефективни.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички