На 9 май пускат жп линията Свиленград - турска граница


На 9 май пускат жп линията Свиленград - турска граница
Снимка:

769

Марин Райков и служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев ще открият на 9-ти май - Денят на Европа, първият изцяло завършен железопътен проект, финансиран по Оперативна програма „Транспорт” – жп линията Свиленград – турска граница, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта.

Събитието ще се състои на перона при ГКПП „Капитан Андреево”, а желаещите да присъстват на церемонията трябва да бъдат в 13:00 часа на жп гарата в гр. Свиленград, откъдето ще се пътува с влак до граничния пункт.

Стойността на договора за строителство е близо 70 млн. лв., а новоизграденото трасе е изцяло електрифицирано и позволява скорости от 160 км/час. В рамките на проекта ее изграден уникален железопътен мост над река Марица с обща дължина над 433 метра и ширина от близо 8 метра.

Проект „Електрификация и реконструкция на железопътната линия Свиленград – турска граница” е реализиран със съфинансиране от Кохезионния фонд на Европейския съюз, чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007 - 2013. Бенефициент по проекта е Национална компания „Железопътна инфраструктура”, а изпълнител – чешката компания „ОХЛ ЖС" АД.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички