От 1 септември ще има митница във Видин


От 1 септември ще има митница във Видин
Снимка:

634

От 1 септември във Видин ще бъде създадена митница, предаде StandartNews. Решението на правителството бе взето по-рано днес, като причините са него са свързани с построяването и пускането в експлоатация на на моста Видин–Калафат над Дунав.

Според статистическите данни само за две седмици по съоръжението са преминали над 31 500 моторни превозни средства, от които над 11 000 тежкотоварни автомобила. Във Видин е изграден и митнически терминал за проверка, изцяло финансиран със средства на Европейския съюз.

На територията на областта се намират и два сухопътни гранични контролно-пропускателни пункта – на границата със Сърбия при Брегово и при Връшка чука. В областта има и няколко пристанища на р. Дунав, както и Свободна зона.

С допълненията в Устройствения правилник в структурата на Митница Лом се създава Митническо бюро Монтана. С въвеждането на новата организация на структурите се предвижда увеличаване на числеността на персонала на митниците с 13 бройки и съответно намаляване на общата численост на служителите в НАП. Обезпечаването с административен капацитет на новите структурни звена ще се осъществи и чрез промяна на общата численост на Централно митническо управление с 10 щатни бройки.

С оглед намаляване на регулаторната тежест за бизнеса, с постановлението се прави промяна в тарифата за таксите, които се събират от Агенция „Митници". Отменя се таксата за издаване на удостоверение за наличие или липса на задължения за публични държавни вземания по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от ДОПК, събирани от митническите органи. От 1 януари 2013 г. удостоверенията се издават от началниците на съответните митници, като за улеснение на лицата е изготвена форма на заявление, която е достъпна на интернет страницата на агенцията. Отменя се и таксата от 10 лв. за предоставяне на справки от регистъра на митническите агенти.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички