От днес започват да се поставят камери преди „тапите” на АМ „Тракия”


От днес започват да се поставят камери преди „тапите” на АМ „Тракия”
Снимка:

698

От днес започва слагането на камери пред „тапите” на автомагистрала „Тракия”. Мярката е разпоредена от главния секретар на МВР, заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, предаде КРОСС.

Заради ремонта на виадуктите на шофьорите бе предложен обходен маршрут. Вчера сложихме на 41-я километър съответните знаци за обходния път в посока към Бургас, а сега ще сложим и в посока към София. Но проблемът, който констатирахме е, че водачите на моторните превозни средства не спазват ограниченията, посочи Терзиева.

Тя призова шофьорите да спазват знаците и изрази надежда, че като има и поставени камери, водачите ще бъдат по-дисциплинирани. Според нея, това ще "отпуши" процесът на преминаване през тези участъци. "Призовавам и за повече търпение - трябва да оправим виадуктите", добави министърът.

Терзиева и Лазар и членът на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров инспектираха строителството на автомагистрала "Марица" в участъка край харманлийското село Поляново. По думите на министъра този участък от пътя - от Димитровград до Харманли, трябва да бъде завършен до февруари следващата година. Четири месеца по-късно трябва да бъде построен и участъкът от Оризово до Димитровград.

През юни следващата година цялата автомагистрала "Марица" трябва да бъде изцяло готова.

По разпореждане на министър Терзиева са монтирани информационни табели, указващи алтернативен маршрут на пътуващите по АМ "Тракия", за да бъдат избегнати колоните от автомобили в участъка около 61 км.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички