Отлагат с месец промените в синята зона за живеещите в центъра


Отлагат с месец промените в синята зона за живеещите в центъра
Снимка:

416

До тази сряда гражданите, които през изминалата седмица организираха поредица от протести срещу промените в наредбата за платено паркиране в столицата, ще внесат своите предложения в СОС, предаде БГНЕС.

Точно след една седмица – в понеделник транспортната комисия към СОС ще обсъди техните предложения, а след това те ще бъдат разгледани на заседанието на СОС на 13 септември.

Именно поради тази причина се отлага с един месец - до 1 октомври влизането в сила на промените в наредбата, които се отнасят до условията за паркиране на живеещите в центъра.

Всички останали промени ще влязат в сила от началото на септември.

Първоначалната ни цел беше да бъде спряна от действие тази наредба, докато не бъде коригирана. Сега в момента предприемаме някакви палиативни мерки, за да видим дали до 1 септември могат да се изгладят противоречията. Аз дълбоко съм убедена, че няма да могат. Не и по този начин, коментира Анжелика Цокова от Гражданско движение "ДНЕС".

Въпросните промени в Наредбата за паркирането в синята зона на София трета година се обсъждат, коментира по-рано днес пред БНТ председателят на СОС Елен Герджиков.

Има граждани, които са разбрали в последния момент за промените в синята зона и не оспорвам правото им на протест, но проведохме редица срещи с тях и днес продължаваме.

Не може да се гарантира на всеки собственик на автомобил едно публично място. Това не е центърът на един град, това е центърът на една държава, тук има институции. Всички имат право да ползват тези улици, заяви още Герджиков.

 

 

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички