Папазов: Няма да приватизираме „Български пощи”


Папазов: Няма да приватизираме „Български пощи”
Снимка:

934

Правителството няма намерение да приватизира „Български пощи”. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов пред ТВ7, съобщава „Фокус”. Той допълни, че въпросът за евентуална приватизация никога не е бил на дневен ред.

 „В момента няма и интерес на такъв партньор, който би желал да закупи „Български пощи”. Ако се появи партньор тогава ще започнем да обсъждаме предложеното от синдикатите публично-частно партньорство”, отбеляза транспортният министър, но подчерта, че не иска да обсъжда хипотетични варианти.

„Аз гарантирам, че до края на годината „Български пощи” ще бъдат в отлично състояние, в което не са били в края на миналата година”, обеща Папазов. Той посочи, че след преструктуриране на бюджета на транспортното министерство са намерени 2 млн. лева за „Български пощи”, като в момента се водят преговори с Министерство на финансите за това как да бъдат намерени още 5 млн. лева.

По думите му не се говори за съкращения на персонал в пощите, а кризата не е толкова в самото предприятие, колкото в заплащането на универсалната пощенска услуга, която се определя от държавата.  „Тя трябваше да бъде заплатена още през изминалата година, но бе отложена за 2013 година”, обясни транспортният министър.

До Нова година трябва да заработи новата електронна система за продажба на билети за пътуване във влаковете, каза още Папазов. В момента пък се работи по разписанието на влаковете за следващата година.

 „Отчита се и подобряване при почистването на вагоните, което е важно нещо. Състоянието на БДЖ „Товарни превози” е добре, като през последните седмици има ръст”, отбеляза още Папазов.

По отношение на промените в състава на транспортното ведомство той посочи, че не е направил политическа чистка. „В министерство на транспорта има само двама разместени служители. Няма уволнен нито един човек. Тук става въпрос за професионалисти, а не за политическа чистка”, подчерта министърът.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички