Павлова: Активно строим магистрали из цяла България


Павлова: Активно строим магистрали из цяла България
Снимка:

689

Където и да погледнем картата на България, навсякъде ще има строителни дейности.

Това каза днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде БГНЕС.

За голямо съжаление, най-добрият строителен сезон е летният. Това е изключително неприятно за всички, които пътуват, но от друга страна, това е единственият шанс за нас да строим. Разчитаме на разбирането, защото пък строителството, което правим, ремонтите, които правим, са в полза на всички нас да пътуваме по-бързо и по-безопасно, каза още Лиляна Павлова.

На сайта на Агенция пътна инфраструктура всички граждани могат да намерят информация за настоящите и предстоящите ремонти по пътя за морето.

През цялото лято ще има затворени участъци на магистрала "Хемус" в участъка преди Варна, има обходни пътища, но малко ще се забави движението, обясни министърът.

Лот 2 на АМ "Тракия" (от Стара Загора до Нова Загора) със сигурност го пускаме на 1 юли, имаме увереността от строителите на Лот 3, че участъкът от Нова Загора до Ямбол може да е готов до средата на юли.

За пиковия сезон до Ямбол ще се пътува бързо и комфортно по магистрала, а надявам се от август месец това да се случи и до Петолъчката, каза още Павлова.

На 29 юни пък трябва бъде пуснат за движение пътният възел в бургаския квартал "Меден рудник".

Продължава активното строителство на магистрала "Струма". Там, в пика на сезона, ще има обходи, ще има затваряне на пътя и няма да е леко.

Започва и строителството на продължението на магистрала "Люлин", която в момента свършва в нищото. Ще изграждаме там и кръстовище на три нива, което да облекчи трафика, добави Павлова.

Това лято започва и строителството на обходите на Враца и Монтана.

Регионалният министър съобщи, че нова делегация от Катар ще пристигне в София на 26 юни за продължаване на преговорите за изграждане на отсечката Свиленград – Русе.

Надявам се, да имаме възможност да дискутираме в детайли и меморандума, на основата, на който да бъде създадена компанията, която ще направи предпроектното проучване, призна тя.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички