Павлова: До 1 юни АМ "Тракия" може да бъде построена


Павлова: До 1 юни АМ "Тракия" може да бъде построена
Снимка:

4841

Реалистично е до 1 юни АМ "Тракия" да бъде построена. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова в предаването „Неделя 150” на БНР.

Павлова обясни, че през изминалата седмица министерството е провело няколко срещи с изпълнителите, подизпълнителите и доставчиците, свързани с проекта. На тях е станало ясно, че фирмата-изпълнител търси оборотни средства в размер на около 40 милиона лева, с които да покрие дължимите суми към подизпълнителите и доставчиците.

„Тези 35 километра от финалната права са много важни и аз затова исках да чуя тази тяхна готовност, увереност и желание да се завърши. Има волята, че в понеделник-вторник те ще финализират своите преговори и най-вероятно ще започнат да се разплащат и да работят”, заяви Павлова и допълни, че за да се изпълни договора в срок, работата трябва да е денонощна и на пълни обороти.

Както е известно строителните фирми, които строят АМ "Тракия", официално възроптаха срещу забавянето на заплащането на труда им. Те дори направиха символично погребение с табелки на имената си в асфалт на трасето на магистралата.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички