Павлова: Има проблем с табелите по пътищата


Павлова: Има проблем с табелите по пътищата
Снимка:

427

За това съм възложила на всички областни пътни управления да си анализират всички табели по пътищата и да се актуализират в максимална степен.

Това заяви пред Би Ти Ви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Девет са вече табелите за включване в магистралата София – Бургас. След като пуснем магистралата през Петолъчката, ще ги преместим там, посочи Павлова.

Министър Павлова коментира и вчерашното спиране на тежкотоварни автомобили над 7,5 тона в цялата страна. По принцип спираме тежкотоварните автомобили над 20 тона при температура над 35 градуса, но вчера колегите от Румъния бяха спрели тежкотоварните автомобили над 7,5 тона, затова ние трябваше да се съобразим и ние да ги спрем.

И днес от 13 до 21 часа очакваме да спрем само над 20 тона тежкотоварните автомобили, но ако от Румъния отново спрат автомобилите над 7,5 тона, то пак ще ги спрем и ние, поясни министърът.

За нарушенията по плажовете Лиляна Павлова каза, че проверките са започнали в края на май началото на юни "именно защото да видим как започва сезона".

Резултатът от проверките показва, че в началото на юни концесионерите имаха готовност, но тогава показаха и най-големите си пропуски, като например над  80% от концесионерите нямаха към юни месец медицинско оборудване, каза тя.

500 лв. струват медицинските апарати. Към днешна дата по-голямата част от концесионерите са отстранили нарушенията си, но някои не са. На плажа на Лозенец, например, имат апаратите, но те са в един шкаф, а докторът не знае, каза с насмешка Павлова.

Втората част от проверките по плажовете са за наличието на зони за свободно плажуване. Трябва да е 50 на 50 равностойно разполагането на чадъри. Плажът на Китен, който е изряден – там зоната за свободно плажуване се редува с платената.

Павлова допълни, че е необходимо също спасителите да бъдат на всеки 100 метра и да бъдат абсолютно оборудвани.

Друго условие на концесионерите е наличието на душове с течаща вода. На Лозенец и Китен имаше, но на Каваците нямаше.

Друг проблем е например разположени на плажа кафенета. Освен с Каваците може да има развалена концесия и с друг концесионер, ако това установят проверките, предупреди Павлова.

Моята цел е да осигурим правата на плажуващите, каза тя.

Затова защо е ходила лично да проверява с екипите си тя заяви, че разчита изцяло на екипа си и отишла на проверките, за да ги подкрепи. Защото често проверяващите са нагрубявани, обяснява им се кой какъв чичо или леля има. Отидох, за да знаят концесионерите, че държавата стои изцяло зад плажуващите. Лиляна Павлова заяви, че вече има напрежение от страна на концесионерите, което е хубаво, защото това означава, че са се стреснали.

Проверките още не са приключили. На сайта на министерство има зелен телефон, на който може да се обаждат граждани за сигнали, посочи Павлова. Тя каза още, че санкциите при концесионери нарушители са 0,5% от стойността на годишната им концесионна такса.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички