Павлова: Строим безопасни пътища


 Павлова: Строим безопасни пътища
Снимка:

495

Приоритет на правителството е не само изграждането на нова и модернизирането на съществуващата пътна инфраструктура, но и намаляването броя на жертвите и пътно-транспортните произшествия.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при откриването на петата национална конференция по пътна безопасност, съобщиха от МРРБ.

Според нея магистралата е и ще остане най-безопасният път, а чрез ускореното изграждане на този тип пътища ще се намали броят на жертвите по тях.

Над три пъти е намалял броят на пътно-транспортните произшествия в участъка Стара Загора-Нова Загора на Път ІІ-66, в резултат предсрочното пускане на ЛОТ 2 и 3 на "Тракия" и пренасочването на трафика по магистралния участък, посочи министър Павлова.

В периода юни-септември 2011 г. са регистрирани 16 произшествия, докато за същия период на тази година са констатирани само пет, каза още министър Павлова.

Тя уточни, че модернизирането на пътната инфраструктура цели намаляването произшествията на пътя. Те са предизвикани от недобро състояние на настилката и другите елементи на пътя, които имат пряко отношение към сигурността на движението. От особено значение за нас е оценката на въздействието върху пътната безопасност още в началния етап на планиране преди одобряване на инфраструктурния проект за пътища от републиканската пътна мрежа, допълни министър Павлова.

В България има много документи, концепции и планове за повишаване на пътната безопасност. Крайно време е те да започнат да се прилагат на практика, за да се намали действително броят на жертвите по пътищата, каза регионалният министър.

Тя използва случая, за да предупреди поддържащите фирми, че отново предстои тежка зима и е необходимо те да мобилизират напълно ресурсите си, за да не се допуска затваряне на пътища заради забавеното им почистване от сняг

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички