Павлова: Толкова много асфалтираме, че не ни стигат материалите


Павлова: Толкова много асфалтираме, че не ни стигат материалите
Снимка:

5590

"България ще продължава да има нужда от сериозен финансов ресурс за пътища и в следващия програмен период, тъй като базисната инфраструктура в България все още има сериозни нужди и това ще са част от разговорите, които ще проведем с еврокомисар Хан."

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в предаването "Неделя 150" на ”Хоризонт”.

Еврокомисар Йоханес Хан ще посети България следващата седмица, като визитата е част от обиколката му на крайдунавските държави. Целта на посещението е организирането на обществен дебат по проблемите на Дунавската стратегия и приоритетите на регионите. Срещата ще се проведе във Видин, като комисар Хан ще направи инспекция на строящия се мост "Видин-Калафат".

"Ще настояваме да имаме специално резервиран бюджет за този регион, за да може той да бъде такъв, какъвто го искаме, а не винаги да го наричаме най-бедният", категорична бе министър Павлова.

Тя допълни, че на 1 юли в негово присъствие ще бъде официалното откриване на ЛОТ 2 от магистрала "Тракия" от Стара до Нова Загора.

"Чака ни горещо лято, много строене. Понякога не ни стигат битумът, асфалтът и камъкът, който ползваме за асфалтирането. Толкова много асфалтираме, че не ни стигат материалите", поясни Павлова. "Само на АМ "Тракия" се правят над 50 проби на денонощие – проби на материали. Въз основа на всички тестове имаме над 16 000 документа на качеството и изпитванията, които правим", отбеляза още Павлова.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството тази година чества 130 години от създаването си. На 27 юни събитието ще бъде почетено с фотоизложба, представяща 130-годишната история на министерството с архивни снимки, някои от които датират от началото на миналия век. Тя ще бъде организирана на открито, в градинката между Софийския университет и Народното събрание.

Министерството е участвало в изграждането на съвременния облик на столицата, като негово дело са едни от знаковите сгради, като например храм-паметникът "Св. Александър Невски", както и Паметника на свободата на връх Шипка.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички