Пуснаха Южната дъга на околовръстния път пред ИКЕА


Пуснаха Южната дъга на околовръстния път пред ИКЕА
Снимка:

691

Основното трасе на Южната дъга на околовръстния път в участъка пред ИКЕА бе официално пуснато днес, предаде БГНЕС.

Мечтите стават реалност, заяви премиерът Бойко Борисов, който след празничен водосвет преряза лентата на новата отсечка.

Благодаря на министър Павлова и на кмета Фандъкова за усилията. Благодаря и на изпълнителя (бел.ред. Консорциум Главболгарстрой – Южна дъга), че два месеца и половина предсрочно пуснаха този мост, каза премиерът.

Правех си тук експерименти, идвах събота - неделя и заставах там на задръстването да видя колко хора ще ме запсуват и трябва да ви кажа, че в моята социология нямаше нито един такъв случай. Всички търпеливо минаваха, защото виждаха с какви темпове се строи, каза с привичния си тон Борисов по време на словото си при откриването.

Съветници от стария общински съвет знаеха, че това нямаше шанс да се случи – изнудваха ни мутри, собственици, бензиностанции, автокъщи и какво ли не беше тук, разказа Борисов.

Това е мястото, където може би най-силната политическа воля съм проявил, за да го има това днес, което виждате в двете посоки, допълни той.

Президентът на "Главболгарстрой" Симеон Пешов му подари за рождения ден произведение от колаж от съоръженията по строителството на участъка от Южната дъга. Стъклото на колажа обаче не издържа на днешните високи температури и се счупи. Пешов каза, че счупеното носи късмет.

Обектът се изпълнява с финансовата подкрепа на ОП "Регионално развитие" 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

Пътният участък поема локалния трафик на София и транзитния трафик от АМ "Тракия" и АМ "Хемус" в посока Югозападна България и съседните държави. Със завършването на обекта значително се улеснява трафикът. Общата му дължина е 3.58 км.

Изпълнител на проекта е консорциум "Главболгарстрой – Южна дъга", в който влизат: "ГБС Инфраструктурно строителство" АД и "Главболгарстрой" АД. Стойността на договора е 44.7 млн. лева.

 

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички