Пълната гама автомобилни технологии на Автомобилен Салон София 2013


Пълната гама автомобилни технологии на Автомобилен Салон София 2013
Снимка:

778

Автосалон София 2013 представя 35 автомобилни премиери за България (първо публично представяне и/или продажби, стартирали не повече от 3 месеца преди откриването на изложението), 15 нови модела (първото публично представяне и/или продажби са извършени повече от 3 месеца преди откриване на автосалона, но не са показвани на миналите издания), 13 нови модификации (вече показван модел, но с нов двигател или каросерия от различен тип (например комби, кабриолет или други) и 24 фейслифта на модели (автомобил с “козметични” промени). (Разгледайте електронния каталог >>>)

Особено атрактивна ще е зоната на спортните и колекционерските ретро автомобили, осигурени със съдействието на НСО, фен клубове и частни лица. Eдин от доайените на българския автомобилен спорт – Илия Чубриков, ще представи българския автомобил Булгаралпин А 100. През 1968 г. именно с този автомобил пилотът за първи път взима участие в рали „Монте Карло“. Четирима известни български колекционери ще представят  уникални ретро автомобили, членове на Българския Авторетро Клуб. Посетителите ще видят и ръчно реставриран Chevrolet Corvette Stingrey, чийто собственик е подготвил много атрактивно представяне.

Отново ще бъдат демонстрирани великолепните лимузини, в които преди няколко десетилетия са се возили само най-силните хора в държавата и техните гости.

Това са безкрайно редки екземпляри като ARO 304 - от него са произведени едва четири бройки, а тази, която ще бъде изложена на автосалона, е била подарък на Тодор Живков от Николае Чаушеску.

ЗАД „Армеец“е сред основните спонсори на изложението. В рамките на събитието освен застрахователна защита, компанията предоставя и преференциални тарифи по застраховка „Каско на МПС” за новозакупени автомобили.  Официален лизингодател на автосалона е Уникредит Булбанк, а официални бензиностанции – Лукойл. Освен възможността изгодно да закупят някой от последните модели автомобили, посетителите ще се състезават за голямата награда – автомобил от марките:  Citroёn C-Elysee Seduction, Dacia Sandero, FORD FIESTA, Great Wall Voleex C10, Peugeot 301 ACTIVE, Renault Clio IV, Škoda Citigo. Награждаването ще бъде на 23 юни от 17.00 ч., в присъствието на представители на медиите.

Един тренировъчен ден с Румен Дунев и Калин Бенчев ще бъде наградата за един запален фен, която ще се тегли на 22 юни и ще бъде връчена лично от двамата пилоти. На щанда на Дунев Рейсинг Скуул всеки желаещ ще може да премери сили с пилотите на истински рали симулатор. Всички посетители ще могат да се срещнат и с шесткратния шампион в българския рали шампионат Димитър Илиев, с един от доайените на българския автомобилен спорт Илия Чубриков и с един от най-обещаващите български рали пилоти Григор Григоров.

Всеки делничен ден от 17.30 до 19.30 ч., а в събота и неделя от 13.30 ч. до 15.30 ч. ще се теглят награди, сред които талони за гориво и смяна на масло, гуми и автоаксесоари и дори едноседмична почивка в четиризвездния хотел Palm Wings Beach Resort & Spa в Кушадасъ (предоставена от туристическата компания „Ориент 99“). Два таблета, осигурени от Техномаркет, очакват победителите в онлайн играта на изложението във Facebook. (Пълната програма вижте тук >>>)

Автомобилен салон София 2013 ще е отворен всеки ден до 23 юни включително от 10.00 до 20.00 ч., а входът е 6 и 3 лв.

Видео: http://www.youtube.com/watch?v=95J2lpQQBoA

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички