Ремонтът на магистралите приключва до 1 ноември


Ремонтът на магистралите приключва до 1 ноември
Снимка:

633

До 1 ноември ремонтите по магистралите трябва да бъдат финализирани. Агенция „Пътна инфраструктура” ускорява реконструкциите, за да може трафикът да се нормализира и да се избегнат големите задръствания, предаде КРОСС.   

 „Ремонтите, които изпълняваме, няма как да бъдат пропуснати. Влизайки в зимния сезон сега тези неравности биха предизвикали повече катастрофи и проблеми", обясни Георги Златев, директор на „Развитие на пътната инфраструктура с бюджетни средства" в АПИ. Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева е разпоредила Пътната агенция да контролира строго ремонтите.

„Моля гражданите за търпение, извинявам се за неудобството, но виадуктите трябва да бъдат ремонтирани навреме. Предстои есенен сезон, започне ли да вали, спират ремонтите", коментира Терзиева. Пътната агенция е помолила строителите да ускорят работата и да побързат с ремонтите.

От вторник започва още един ремонт - на виадукта на 67-и километър на „Тракия". Там има обходен маршрут и очакванията са, че натоварване на движението няма да има. Мостът край Елешница трябва да е готов още на 11 октомври. Започва и реконструкция на виадукта до тунел „Топли дол”. Ремонтните дейности обаче ще бъдат на стълбовете и няма да попречат на движението.

 

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички