Ryanair спира линията Пловдив–Франкфурт


Ryanair спира линията Пловдив–Франкфурт
Снимка:

646

Ирландският нискотарифен превозвач Ryanair прекратява полетите по линията Пловдив–Франкфурт/Хаан, точно  година след пускането на маршрута, информира онлайн туристическа агенция eSKY.bg.

Последният полет по дестинацията ще бъде осъществен на 4 ноември 2012 г.

По информация на Летище Пловдив, една от главните причини за прекратяване на маршрута е двойно по-високият размер на държавните летищни такси, влязъл в сила от 1 май 2012 г. Според авиокомпанията, размерът на таксите прави обслужването на линията икономически неефективно, независимо че тя се радваше на доста добра заетост.

Така, за момента Ryanair ще оперира само един маршрут към България, а именно Лондон (Станстед)–Пловдив. От авиокомпанията уверяват, че при връщане на предишния размер на таксите, линията до Франкфурт може да бъде възстановена напролет.

Напомняме, че преди година Ryanair преустанови и полетите си от Пловдив до Милано, също поради финансови причини (неплатен в срок от страна на общината членски внос във фонда за развитие на летището). Междувременно летище Пловдив води преговори с авиокомпанията за стартиране на две нови линии – до Истанбул и Бурса.

До спирането на линията Пловдив–Франкфурт на 4 ноември ще бъдат осъществени още 8 полета, за които все още могат да бъдат резервирани седалки. След това, алтернатива на евтините самолетни билети до тази дестинация ще предлага само авиокомпания Wizzair, която осъществява полети от София.

 

 

 

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички