Ръчният багаж в Ryanair вече ще е платен


Ръчният багаж в Ryanair вече ще е платен
Снимка: Getty Images/Guliver

4190

Край на безплатния ръчен багаж в самолетите на Ryanair. Нискотарифната компания ще въведе нови такси, които ще влязат в сила от ноември. Те ще бъдат между 6 и 10 евро за багаж до 10 кг, съобщава Reuters.

Превозвачът направи промени в политиката си за багажа в началото на годината, но твърди, че след това пътниците са започнали да носят твърде много личен багаж, което причинявало забавяне на полети заради проверките.

От ноември за багажите до 10 кг ще трябва се плащат 6 до 8 евро, за да бъдат качени на борда и превозени в багажното отделение над седалките, или между 8 до 10 евро, за да бъдат чекирани.

Пасажерите ще могат да взимат със себе си безплатно една малка чанта, която може да се вмества под седалката или в отделението за багаж отгоре.

"Новата ни политика ще ускори качването на борда и ще намали закъсненията на полетите. 60% от пътниците няма да бъдат засегнати от нея. Очакваме другите 40% да избират да чекират багажа си или да пътуват само с една малка чанта като ръчен багаж", заяви Кени Джехкъбс, маркетинг директор на Ryanair.

Припомняме, че през лятото авиокомпанията отмени стотици полети, тъй като екипажите ѝ от няколко европейски държави стачкуваха с искане за по-добри условия на труд.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички