Самолетният транспорт става все по-търсен


Самолетният транспорт става все по-търсен
Снимка:

429

Въпреки икономическата криза и политическите сътресения по света, броят на пътуващите със самолет се увеличава, обяви Международната асоциация за въздушен транспорт.

Данните за април месец сочат, че 6.1% повече хора са избрали въздушния транспорт като средство за превоз, в сравнение със същия месец на 2011 г.

Предлаганите от различните авиокомпании оферти стават все по-изгодни и привличат все по-голям брой пътници.

Напредването на модерните технологии и развитието на социалните мрежи, от своя страна, правят избора на пътуващите още по-богат и лесен.

Една от най-големите онлайн туристически агенции в България, eSKY.bg, отчита рекорден ръст от над 60% на своите продажби за първото тримесечие на 2012 г., в сравнение със същия период на миналата година.

Все повече хора търсят изгодни оферти както за самолетни билети, така и за хотели и други туристически услуги, в интернет, където имат възможността да правят сравнения, да се запознаят с мнението на хората и така да изберат най-доброто за своето пътуване, сочат наблюденията на eSKY.bg. От своя страна, компаниите, занимаващи се с въздушен транспорт, се надпреварват непрекъснато в предлагането на все по-изгодни оферти.

Самите самолети стават по-бързи и удобни. Някои авиокомпании вече предлагат услуги като безжичен интернет, изпращане на съобщения, имейли и мобилни разговори. Така други видове превоз, като например влаковия транспорт, остават по-назад в предпочитанията на хората. Най-малкото, защото често излизат финансово по-неизгодни.

Единствената категория, в която ЖП превозите все още успяват да водят надпреварата, е превозът на товари и стоки – 4.2 % е спадът в търсенето на такива в авиоиндустрията.

Друга причина, поради която хората предпочитат да пътуват със самолет, е фактът, че въздушният транспорт е доказано най-безопасния. В сравнение с въздушния транспорт, значително по-голям брой хора загиват ежегодно при ЖП и автомобилни произшествия.

Очаква се в идните години авиоиндустрията да продължи да разраства дела си по отношение на туристическите превози. Тенденцията е да се увеличава и броят на местата в самолетите. Някои нискотарифни авиокомпании дори обсъждат намаляване броя на тоалетните на борда, с цел самолетите да побират повече пътници.

 

 

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички