Шефът на БДЖ подаде оставка


Шефът на БДЖ подаде оставка
Снимка:

345

Изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев е подал оставка по лични причини, съобщи транспортният министър Ивайло Московски.

Постът изпълнителен директор на БДЖ ще се поеме от сегашния финансов и административен директор на дружеството Велик Занчев.

По-късно пред БНР Йордан Недев заяви, че напуска не по лични причини, а заради бездействието на Министерството на финансите и спрените субсидии за БДЖ.

БГНЕС припомня, че в началото на юли финансовото ведомство спря субсидията на БДЖ заради активираната държавна гаранция по заема на БДЖ към Световната банка, взет още през 1995 година.

Освен това, въпреки че в края на миналата година бе изготвен План за преструктуриране на дружеството, финансовият министър Симеон Дянков поиска от ръководството на БДЖ да представи план за допълнителни реформи и мерки за преструктуриране и ефективна работа на дружеството за да се изплати августовската държавна субсидия.

В крайна сметка след продължителни разговори между БДЖ и финансовото министерство и поети ангажименти от страна на ръководството на железницата за мерки за повишаване на приходите и намаляване на разходите на 6 август се взе решение изплащането на субсидията да бъде възобновено.

Оставката на Недев, заедно с оставката на председателя на борда на директорите на Холдинг БДЖ Владимир Владимиров беше искана многократно от железничарските синдикати в края на миналата година по време на продължителната стачка на работещите в БДЖ и НКЖИ, но тогава нито един от двамата не намери за необходимо да напусне компанията.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички