Столична община ремонтира 21 моста през 2013 г.


Столична община ремонтира 21 моста през 2013 г.
Снимка:

546

Общо 21 моста ще бъдат ремонтирани през 2013 г., става ясно от строителния план на Столична община. За възстановяването и реконструкцията на съоръженията са отделени над 4 млн.лв., предаде БГНЕС.

Към момента е завършен ремонтът на четири от мостовете на надлез "Надежда" и предстои работа по други два моста на надлез "Надежда". Ремонтирана е и пешеходната пасарелка на ул. "Панчовица", съобщиха от Столична община.

Продължават ремонтните работи на две от мостовете в с. Владая – над Владайска река по ул. "Сребрист бор" и над река Суха лешница по ул. "Подкраище". Мостът над река Владайска е с две пътни платна и тротоари с широчина 1.5 м. Съществуващото корито на реката ще се коригира с подпорни стени. От страна на крайречната улица тротоарите ще осигуряват достъпна среда. Продължават строителните работи и моста над река Суха Лещница във Владая. Изместен е водопровода по конструкцията на моста. Предстои полагане на хидроизолация и полагане на асфалтова настилка от плътен асфалтобетон.

Продължават строителните работи и на два моста над река Лесновска при село Челопечене и на два пешеходни моста над река Владайска. Предстои ремонт на мостове в кв. Княжево, район Нови Искър, Кремиковци и по ул. "Одеса" над река Владайска.
Столична община е разработила инвестиционни проекти и за девет надлеза – по Цариградско шосе, бул. Ботевградско шосе и при Захарна фабрика. Изграждането им ще се осъществи чрез съфинансиране от ЕИБ.

  • Етикети:

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички